Stagiaires

Stageplaatsen op ’t Ossehoofd

Dierenkliniek ’t Ossehoofd is een erkend leerbedrijf (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) en biedt zowel stageplaatsen voor dierenartsen in opleiding als voor paraveterinairen in opleiding aan. Verder bieden wij stageplekken aan enthousiaste scholieren die een maatschappelijk oriëntatie ten doel hebben (snuffelstages). Door het grote aanbod van stagiaires moeten wij een selectie maken. Naast een verzorgd voorkomen en een correct taalgebruik heeft de paraveterinaire opleiding sterk de voorkeur boven andere diergerichte opleidingen. Door de complexiteit van onze kliniek zijn onze eigen paraveterinairen gespecialiseerd opgeleid binnen een van de disciplines: balie, opname, operatie, paraveterinairen spreekuren. Onze paraveterinairen verrichten veel werkzaamheden die in andere praktijken veelal door dierenartsen worden verricht. Van stagiaires wordt dan ook niet verwacht dat ze al deze taken kunnen overnemen. Stagiaires hebben bij ons geen rechtstreeks en zelfstandig contact met cliënten en behandeling van dieren gebeurt alleen onder één op één begeleiding. Onze ervaring is dat stagiaires het meestal erg naar hun zin hebben bij ’t Ossehoofd. Veel leden van ons team zijn dan ook oud-stagiaire. Wat een stageplaats bij ’t Ossehoofd voor jou kan betekenen willen onze stagebegeleiders graag aan je uitleggen. Lijkt het je wat om bij ons stage te lopen? Meld je dan aan met het uitgebreide formulier. Let op: Gezien het grote aanbod van stagiaires en ons streven duurzaam te ondernemen, nemen we alleen stagiaires  aan uit Heerhugowaard of de Langer dijker gemeenten.

Klik hier voor onze oud-stagiaires.

Hoi!

Ik ben Dominique Marijnissen, 20 jaar en ik woon in Opmeer.
Ik zit al vanaf dat ik rechtop kan zitten op de rug van een paard. Wat heel onschuldig, voorop in het zadel, begon. Groeide uit tot het welbekende paardenvirus.
Ik heb al meerdere paarden naar het Z dressuur gereden en internationaal uitgebracht. Op dit moment heb ik nog één paard op stal. Deze merrie heb ik nu 7 jaar en heb ik zelf opgeleid. Zij loopt nu Lichte Tour en verwacht volgend jaar mei een veulentje.

Mijn ouders hebben zelf altijd paard gereden maar toen ik fanatieker werd en mijn moeder haar “top paard” overleed, zijn zij zelf gestopt. Toen mijn ouders stopte is er een andere hobby binnen geslopen. Mijn ouders hebben altijd Rottweilers gehad maar in 2007 kochten zij hun eerste stamboom Rottweiler.
Hiermee is ook onze kennel ontstaan.
Inmiddels hebben wij 16 Rottweilers rondlopen waarmee wij naar shows gaan of die wij africhten voor de IPO.
Ik zelf heb twee reuen waar ik mee train en waarvan ik er met één, over een 1/2 jaar, hoop mee te kunnen doen aan het WK africhten.

Ik heb hiervoor de opleiding Ondernemer Asiel, Pension en Kennel houden gedaan in Barneveld, deze heb ik in augustus succesvol afgerond. Omdat ik dit altijd al een interessant beroep heb gevonden en ik twee jaar geleden besloot dat ik van de paarden niet mijn werk wilde maken, ben ik deze opleiding gaan doen.

18_foto-dominique-2018-10-10-mv