Stagiaires

 • Stageplaatsen op ’t Ossehoofd

  Nina ten Wolde:

  Hallo allemaal,

  Mijn naam is Nina ten Wolde, ik ben 21 jaar en ik woon in Den Helder. Ik volg de MBO opleiding Paraveterinair niveau 4 op het Clusius College in Alkmaar en ik zit nu in het 3e leerjaar.
  Hiervoor heb ik de MBO opleiding Dierverzorging niveau 4 gedaan en deze ook afgerond.

  Tijdens deze opleiding heb ik een hoop geleerd over de omgang met en de verzorging van huisdieren en landbouwdieren.
  De opleiding Paraveterinair vind ik een leerzame en uitdagende opleiding en ik vind het werken in een praktijk dan ook erg leuk.

  Ik heb veel dieren overgehouden aan de stages tijdens Dierverzorging.  Ik nam er n.l. regelmatig een mee naar huis.

  De afgelopen jaren hebben we een hond, katten, konijnen, cavia’s, hamsters en slakken gehad.

  Mijn hobby’s zijn piano en gitaar spelen, Nunchaku (een vechtsport) en het zorgen voor mijn dieren.

Stageplaatsen op ’t Ossehoofd

Dierenkliniek ’t Ossehoofd is een erkend leerbedrijf (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) en biedt zowel stageplaatsen voor dierenartsen in opleiding als voor paraveterinairen in opleiding aan. Verder bieden wij stageplekken aan enthousiaste scholieren die een maatschappelijk oriëntatie ten doel hebben (snuffelstages). Door het grote aanbod van stagiaires moeten wij een selectie maken. Naast een verzorgd voorkomen en een correct taalgebruik heeft de paraveterinaire opleiding sterk de voorkeur boven andere diergerichte opleidingen. Door de complexiteit van onze kliniek zijn onze eigen paraveterinairen gespecialiseerd opgeleid binnen een van de disciplines: balie, opname, operatie, paraveterinairen spreekuren. Onze paraveterinairen verrichten veel werkzaamheden die in andere praktijken veelal door dierenartsen worden verricht. Van stagiaires wordt dan ook niet verwacht dat ze al deze taken kunnen overnemen. Stagiaires hebben bij ons geen rechtstreeks en zelfstandig contact met cliënten en behandeling van dieren gebeurt alleen onder één op één begeleiding. Onze ervaring is dat stagiaires het meestal erg naar hun zin hebben bij ’t Ossehoofd. Veel leden van ons team zijn dan ook oud-stagiaire. Wat een stageplaats bij ’t Ossehoofd voor jou kan betekenen willen onze stagebegeleiders graag aan je uitleggen. Lijkt het je wat om bij ons stage te lopen? Meld je dan aan met het uitgebreide formulier. Let op: Gezien het grote aanbod van stagiaires en ons streven duurzaam te ondernemen, nemen we alleen stagiaires  aan uit Heerhugowaard of de Langer dijker gemeenten.

Klik hier voor onze oud-stagiaires.