Dierenartsen

D.L. van Os

Nascholing

18_dvo_de-goede-mvWelkom op deze pagina,

Mijn naam is  D.L. van Os en de kliniek is ooit in 1989 als grap naar mij vernoemd. Ik ben in 1960 geboren als oudste zoon van een dierenarts te Gramsbergen. Een nog immer klein dorpje in Overijssel aan de Duitse grens. In 1970 is mijn vader als dierenarts bij een geneesmiddelen producent in Delft gaan werken. Mijn middelbare schooltijd heb ik in Voorburg doorgebracht. Ik ben sinds 1989 werkzaam als dierenarts in dierenkliniek ’t Ossehoofd in Heerhugowaard. De charme van dit werk is de combinatie van de diversiteit en de mogelijkheden van de diergeneeskunde zoals ik hiermee van huis uit bekend ben. In een kern van gemeenten waar voor mij zowel stadse als plattelandskenmerken aanwezig zijn.

Aandachtspunten in de diergeneeskunde:

  • Chirurgie en diagnostiek zowel van de beenderen en gewrichten (orthopedie) als de chirurgie aan de weken delen
  • Internistische diergeneeskunde, vooral de maagdarmproblemen
  • Dermatologie: ziekten en afwijkingen aan de huid
  • Echo met speciale aandacht voor de echografie van het hart
  • Tandheelkunde

Daarnaast zijn mijn functies:

  • Eindverantwoordelijke financiële en patiënten administratie
  • Eindverantwoordelijkheid inkoop

Hobby’s
Naast het luisteren naar muziek ben ik verzot op strips welke ik alle dagen lees. Ik heb altijd plezier in zaken die mijn handen kunnen maken. Aan de restauratie van oude auto’s heb ik altijd veel plezier beleefd al is dat momenteel te tijdrovend. Tennissen, squashen en wandelen doe ik bij tijd en wijlen met veel plezier.

Tot ziens,
D.L. van Os

Kelly Schoorstra-de Jager

Nascholing

14Foto KellyHallo allemaal,

Mijn naam is Kelly Schoorstra-de Jager. Ik ben in april 1984 geboren in IJmuiden. Van kleins af aan wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. In december 2009 behaalde ik mijn diploma en sindsdien ben ik aan het werk bij dierenkliniek ’t Ossehoofd. In 2010 ben ik samen met mijn man naar Heerhugowaard verhuisd. Sinds november 2011 hebben wij een dochter waardoor ik nog maar 3 dagen in de praktijk aan het werk ben. De zwarte kat Blacky, alias Pussycat, maakt het gezin compleet. Mijn hobby’s zijn paardrijden, vissen en zumba. Verder hou ik van lezen en gewoon genieten van het leven en van onze dochter natuurlijk! Ik ben met name te vinden in de praktijk in Heerhugowaard. Een enkele keer ben ik in Zuid-Scharwoude aan het werk. In Heerhugowaard komt u mij tegen tijdens een consult of in de opname, waar ik mij met de zorg van de dieren bezig houd. Tijdens operaties zorg ik meestal voor de narcose. Het werk bij ’t Ossehoofd is gevarieerd: van een vaccinatie tot een uitgebreide orthopedische operatie. Dat maakt het werk erg leuk.

Tot ziens in de praktijk!
Kelly Schoorstra-de Jager

Krystyna de Krijger (van Olst)

Nascholing

Hallo allemaal!

Mijn naam is Krys van Olst. Ik ben in 1992 geboren in Hattem- een klein, gezellig stadje net onder Zwolle. Nadat ik een paar keer als klein meisje had meegemaakt hoe het is om een huisdier te moeten laten inslapen, wist ik wat ik later wilde worden – dierenarts, om zo iets zo veel mogelijk te kunnen voorkomen. Zo bedacht, zo gedaan – in 2016 ben ik als dierenarts in Polen afgestudeerd.

Tijdens mijn studie heb ik op verschillende plekken in verschillende landen stage gelopen, waaronder Hongarije en Roemenië en hierdoor kunnen ervaren hoe diergeneeskunde in het buitenland er uit ziet. Ik had het geluk om 2 maanden na het afronden van mijn studie al aan de slag te mogen: eerst als mobiele paardendierenarts in de provincie Groningen, daarna bij een praktijk in de kop van Noord Holland – o.a. in Wervershoof, Medemblik en Middenmeer. Nu mag ik een nieuwe uitdaging tegemoet gaan bij ’t Ossehoofd en vind het na de eerste paar weken al een fijn, gezellig en gemotiveerd team om mee samen te werken.

Buiten het werk om, besteed ik mijn vrije tijd aan mijn vriend, waar ik o.a. samen mee stijldans. Verder houd ik van zingen, andere soorten dansen, lezen en joggen. In ’t Ossehoofd moet ik mijn eigen plek nog vinden, dus zult U mij treffen zowel bij consulten, als in de opname bij onze intensieve zorg patiënten en in de operatie kamer. Ook schiet ik graag te hulp bij al onze Poolse klanten. Omdat ik zelf half Poolse ben, spreek ik de taal van jongs-af-aan vloeiend en kan dus alles goed uitleggen in een taal die voor deze klanten bekend is.

Ik hoop U allen binnenkort van dienst te mogen zijn bij ons op de praktijk, tot gauw!

Mam nadzieję wkrótce móc Państwu służyć pomocą w naszej klinice, do zobaczenia niebawem!

Krys.

Theresa van der Meulen

Nascholing

19fototheresa-op-bed-met-haar-hondjes-img-20190202-wa0005Hallo,
Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Theresa van der Meulen. Voor sommigen misschien een oude bekende want ik heb hier al eerder gewerkt. Toen ik vijf was wist ik al wat ik wilde worden: dierenarts! Op de middelbare school heb ik keihard gewerkt om gemiddeld die 8 te staan die nodig is om gegarandeerd een plek te krijgen bij Diergeneeskunde. In 2008 ben ik afgestudeerd in diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en meteen aan het werk gegaan in Friesland. Bij deze praktijk heb ik kennis gemaakt met de vele mogelijkheden van diergeneeskunde waaronder ook MRI en CT.

De Noord-Hollandse roots kriebelden en dus ben ik teruggegaan. Ik woon nu in een klein dorpje in de buurt en deel mijn huis met een uit de hand gelopen hobby: namelijk een hele kudde keeshondjes! Het fokken ben ik aan het afbouwen. Maar ja, keeshondjes zijn schattig, blijven schattig en zijn knuffelig dus ideale huisgenootjes waar ik veel plezier aan beleef. Als mijn tijd het toelaat doe ik aan fitness en tuinieren in de Noord-Hollandse kleigrond.

Na ’t Ossehoofd enige jaren geleden, ben ik naar een spoedkliniek in Amsterdam gegaan. Daar miste ik de opvolging van de patiënten en het opereren. En nu ben in dus weer terug. U treft mij niet tijdens de normale openingstijden. Ik verzorg de spoeddiensten op dinsdagavond, donderdagavond en in de weekeinden als ’t Ossehoofd dienst heeft. Wat ik zo fijn vind aan deze praktijk is dat er zoveel kennis en ervaring aanwezig is en dat er maatwerk geleverd wordt aan de klanten. Ook mooi is dat klanten met spoedgevallen áltijd terecht kunnen.

Tot ziens!