Dierenartsen

D.L. van Os

Nascholing

Welkom op deze pagina,

Mijn naam is  D.L. van Os en de kliniek is ooit in 1989 als grap naar mij vernoemd. Ik ben in 1960 geboren als oudste zoon van een dierenarts te Gramsbergen. Een nog immer klein dorpje in Overijssel aan de Duitse grens. In 1970 is mijn vader als dierenarts bij een geneesmiddelenproducent in Delft gaan werken. Mijn middelbare schooltijd heb ik in Voorburg doorgebracht. Ik ben sinds 1989 werkzaam als dierenarts in dierenkliniek ’t Ossehoofd in Heerhugowaard. De charme van dit werk is de combinatie van de diversiteit en de mogelijkheden van de diergeneeskunde zoals ik hiermee van huis uit bekend ben. In een kern van gemeenten waar voor mij zowel stadse als plattelandskenmerken aanwezig zijn.
Aandachtspunten in de diergeneeskunde:

  • Chirurgie en diagnostiek zowel van de beenderen en gewrichten (orthopedie) als de chirurgie aan de weken delen
  • Internistische diergeneeskunde, vooral de maagdarmproblemen
  • Dermatologie: ziekten en afwijkingen aan de huid
  • Echo met speciale aandacht voor de echografie van het hart
  • Tandheelkunde

Daarnaast zijn mijn functies:

  • Eindverantwoordelijke financiële en patiënten administratie
  • Eindverantwoordelijkheid inkoop

Hobby’s
Naast het luisteren naar muziek ben ik verzot op strips welke ik alle dagen lees. Ik heb altijd plezier in zaken die mijn handen kunnen maken. Aan de restauratie van oude auto’s heb ik altijd veel plezier beleefd al is dat momenteel te tijdrovend. Tennissen, squashen en wandelen doe ik bij tijd en wijlen met veel plezier.

Tot ziens,
D.L. van Os

K.M. Schoorstra-de Jager

Nascholing

14Foto KellyHallo allemaal,

Mijn naam is Kelly Schoorstra-de Jager. Ik ben in april 1984 geboren in IJmuiden. Van kleins af aan wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. In december 2009 behaalde ik mijn diploma en sindsdien ben ik aan het werk bij dierenkliniek ’t Ossehoofd. In 2010 ben ik samen met mijn man naar Heerhugowaard verhuisd. Sinds november 2011 hebben wij een dochter waardoor ik nog maar 3 dagen in de praktijk aan het werk ben. De zwarte kat Blacky, alias Pussycat, maakt het gezin compleet. Mijn hobby’s zijn paardrijden, vissen en zumba. Verder hou ik van lezen en gewoon genieten van het leven en van onze dochter natuurlijk! Ik ben met name te vinden in de praktijk in Heerhugowaard. Een enkele keer ben ik in Zuid-Scharwoude aan het werk. In Heerhugowaard komt u mij tegen tijdens een consult of in de opname, waar ik mij met de zorg van de dieren bezig houd. Tijdens operaties zorg ik meestal voor de narcose. Het werk bij ’t Ossehoofd is gevarieerd: van een vaccinatie tot een uitgebreide orthopedische operatie. Dat maakt het werk erg leuk.

Tot ziens in de praktijk!
Kelly Schoorstra-de Jager

Krystyna van Olst

Nascholing

Beste klanten van ’t Ossehoofd,

Mijn naam is Krystyna van Olst maar u zult me in de praktijk vinden als Krys. Ik ben in 1992 geboren in Hattem, een klein en gezellig stadje vlak bij Zwolle. Als klein meisje heb ik een paar keer meegemaakt hoe het is om een huisdier te moeten laten inslapen. Toen wist ik meteen wat ik later wilde worden: dierenarts! Dieren beter maken was wat ik wilde. Mijn wens en jeugddroom zijn uitgekomen want in 2016 ben ik in Polen afgestudeerd als dierenarts. Ik heb tijdens mijn studie stage gelopen in diverse landen waaronder Hongarije en Roemenië. Hierdoor heb ik ervaren hoe de diergeneeskunde er in het buitenland uitziet.

Ik had het geluk om twee maanden na het afronden van mijn studie al aan de slag te kunnen als mobiele paardendierenarts in de provincie Groningen en daarna bij een praktijk in de kop van Noord-Holland.

Ik moet mijn eigen plek nog vinden bij ’t Ossehoofd dus u zult mij overal aantreffen: bij de consulten, in de opname bij de intensieve zorgpatiënten en in de operatiekamer. Ik spreek vloeiend Pools dus ook schiet ik graag te hulp bij onze Poolse klanten om hen in hun moedertaal te woord te staan.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vriend met wie ik onder andere doe aan stijldansen. Verder houd ik van zingen, andere soorten dans, lezen en joggen.

Het is erg stimulerend om met zo’n fijn, gezellig en gemotiveerd team samen te werken.

Ik hoop u allen binnenkort van dienst te mogen zijn bij ons op de praktijk, tot gauw!

Mam nadzieję wkrótce móc Państwu służyć pomocą w naszej klinice, do zobaczenia niebawem!

Krys

=====

 

Hallo allemaal!

Mijn naam is Krys van Olst. Ik ben in 1992 geboren in Hattem- een klein, gezellig stadje net onder Zwolle.
Nadat ik een paar keer als klein meisje had meegemaakt hoe het is om een huisdier te moeten laten inslapen, wist ik wat ik later wilde worden – dierenarts, om zo iets zo veel mogelijk te kunnen voorkomen.
Zo bedacht, zo gedaan – in 2016 ben ik als dierenarts in Polen afgestudeerd.

Tijdens mijn studie heb ik op verschillende plekken in verschillende landen stage gelopen, waaronder Hongarije en Roemenië en hierdoor kunnen ervaren hoe diergeneeskunde in het buitenland er uit ziet.
Ik had het geluk om 2 maanden na het afronden van mijn studie al aan de slag te mogen: eerst als mobiele paardendierenarts in de provincie Groningen, daarna bij een praktijk in de kop van Noord Holland – o.a. in Wervershoof, Medemblik en Middenmeer.

Nu mag ik een nieuwe uitdaging tegemoet gaan bij ’t Ossehoofd en vind het na de eerste paar weken al een fijn, gezellig en gemotiveerd team om mee samen te werken.

Buiten het werk om, besteed ik mijn vrije tijd aan mijn vriend, waar ik o.a. samen mee stijldans. Verder houd ik van zingen, andere soorten dansen, lezen en joggen.

In ’t Ossehoofd moet ik mijn eigen plek nog vinden, dus zult U mij treffen zowel bij consulten, als in de opname bij onze intensieve zorg patiënten en in de operatie kamer. Ook schiet ik graag te hulp bij al onze Poolse klanten. Omdat ik zelf half Poolse ben, spreek ik de taal van jongs-af-aan vloeiend en kan dus alles goed uitleggen in een taal die voor deze klanten bekend is.

Ik hoop U allen binnenkort van dienst te mogen zijn bij ons op de praktijk, tot gauw!

Mam nadzieję wkrótce móc Państwu służyć pomocą w naszej klinice, do zobaczenia niebawem!

Krys.

D.H.M. Nieskens

Nascholing

Mag ik mij aan u voorstellen:

Mijn naam is Danny Nieskens. Ik woon in Grootebroek met mijn vrouw Melanie, onze zonen Pim, Casper en Robin en onze Podenco Ibicenco’s en 2 katten.

Per 1 juli 2017 werk ik (wederom) bij dierenkliniek ’t Ossehoofd. In 2003 ben ik hier als dierenarts begonnen na mijn studie in Utrecht. In 2004 ben ik bij een Sterkliniek in Stede Broec terechtgekomen, waar ik de afgelopen 13 jaar veel ervaring heb kunnen opdoen op de gebieden van gebitten, weke delen chirurgie, echo buik, endoscopische chirurgie, fiberscopie, anaesthesie en pijnstilling en de internistische patiënt.

In mijn vrije tijd houd ik me bezig met ons gezin, sporten en gitaar spelen in een band.

Met vriendelijke groet,

Danny