Dierenartsen

D.L. van Os

Nascholing

18_dvo_de-goede-mvWelkom op deze pagina,

Mijn naam is  D.L. van Os en de kliniek is ooit in 1989 als grap naar mij vernoemd. Ik ben in 1960 geboren als oudste zoon van een dierenarts te Gramsbergen. Een nog immer klein dorpje in Overijssel aan de Duitse grens. In 1970 is mijn vader als dierenarts bij een geneesmiddelen producent in Delft gaan werken. Mijn middelbare schooltijd heb ik in Voorburg doorgebracht. Ik ben sinds 1989 werkzaam als dierenarts in dierenkliniek ’t Ossehoofd in Heerhugowaard. De charme van dit werk is de combinatie van de diversiteit en de mogelijkheden van de diergeneeskunde zoals ik hiermee van huis uit bekend ben. In een kern van gemeenten waar voor mij zowel stadse als plattelandskenmerken aanwezig zijn.

Aandachtspunten in de diergeneeskunde:

  • Chirurgie en diagnostiek zowel van de beenderen en gewrichten (orthopedie) als de chirurgie aan de weken delen
  • Internistische diergeneeskunde, vooral de maagdarmproblemen
  • Dermatologie: ziekten en afwijkingen aan de huid
  • Echo met speciale aandacht voor de echografie van het hart
  • Tandheelkunde

Daarnaast zijn mijn functies:

  • Eindverantwoordelijke financiële en patiënten administratie
  • Eindverantwoordelijkheid inkoop

Hobby’s
Naast het luisteren naar muziek ben ik verzot op strips welke ik alle dagen lees. Ik heb altijd plezier in zaken die mijn handen kunnen maken. Aan de restauratie van oude auto’s heb ik altijd veel plezier beleefd al is dat momenteel te tijdrovend. Tennissen, squashen en wandelen doe ik bij tijd en wijlen met veel plezier.

Tot ziens,
D.L. van Os

Kelly Schoorstra-de Jager

Nascholing

14Foto KellyHallo allemaal,

Mijn naam is Kelly Schoorstra-de Jager. Ik ben in april 1984 geboren in IJmuiden. Van kleins af aan wist ik al dat ik dierenarts wilde worden. In december 2009 behaalde ik mijn diploma en sindsdien ben ik aan het werk bij dierenkliniek ’t Ossehoofd. In 2010 ben ik samen met mijn man naar Heerhugowaard verhuisd. Sinds november 2011 hebben wij een dochter waardoor ik 3 dagen in de praktijk aan het werk ben. De zwarte katten Sok en Blacky, alias Pussycat, maken het gezin compleet. Mijn hobby’s zijn paardrijden, vissen en zumba. Verder houd ik van lezen en gewoon genieten van het leven en van onze dochter natuurlijk! Ik ben met name te vinden in de praktijk in Heerhugowaard. Een enkele keer ben ik in Zuid-Scharwoude aan het werk. In Heerhugowaard komt u mij tegen tijdens een consult of in de opname, waar ik mij met de zorg van de dieren bezig houd. Tijdens operaties zorg ik meestal voor de narcose. Het werk bij ’t Ossehoofd is gevarieerd: van een vaccinatie tot een uitgebreide orthopedische operatie. Dat maakt het werk erg leuk.

Tot ziens in de praktijk!
Kelly Schoorstra-de Jager

 

Theresa van der Meulen

Nascholing

19fototheresa-op-bed-met-haar-hondjes-img-20190202-wa0005Hallo,
Mag ik me even voorstellen?

Ik ben Theresa van der Meulen. Voor sommigen misschien een oude bekende want ik heb hier al eerder gewerkt. Toen ik vijf was wist ik al wat ik wilde worden: dierenarts! Op de middelbare school heb ik keihard gewerkt om gemiddeld die 8 te staan die nodig is om gegarandeerd een plek te krijgen bij Diergeneeskunde. In 2008 ben ik afgestudeerd in diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en meteen aan het werk gegaan in Friesland. Bij deze praktijk heb ik kennis gemaakt met de vele mogelijkheden van diergeneeskunde waaronder ook MRI en CT.

De Noord-Hollandse roots kriebelden en dus ben ik teruggegaan. Ik woon nu in een klein dorpje in de buurt en deel mijn huis met een uit de hand gelopen hobby: namelijk een hele kudde keeshondjes! Het fokken ben ik aan het afbouwen. Maar ja, keeshondjes zijn schattig, blijven schattig en zijn knuffelig dus ideale huisgenootjes waar ik veel plezier aan beleef. Als mijn tijd het toelaat doe ik aan fitness en tuinieren in de Noord-Hollandse kleigrond.

Na ’t Ossehoofd enige jaren geleden, ben ik naar een spoedkliniek in Amsterdam gegaan. Daar miste ik de opvolging van de patiënten en het opereren. En nu ben in dus weer terug. U treft mij niet tijdens de normale openingstijden. Ik verzorg de spoeddiensten op dinsdagavond, donderdagavond en in de weekeinden als ’t Ossehoofd dienst heeft. Wat ik zo fijn vind aan deze praktijk is dat er zoveel kennis en ervaring aanwezig is en dat er maatwerk geleverd wordt aan de klanten. Ook mooi is dat klanten met spoedgevallen áltijd terecht kunnen.

Tot ziens!

Esther Hoogland

Nascholing

Fijn weer werkzaam te mogen zijn bij Dierenkliniek ’t Ossehoofd😊

Nadat ik door omstandigheden verhuist ben naar Friesland, woon ik nu weer in het voor mij  vertrouwde Noord-Holland. De reisafstand naar Franeker waar ik werkte bij Dierenartsenpraktijk Noord-West Friesland (met veel plezier) werd te groot en nu mag ik weer werken bij Dierenkliniek ’t Ossehoofd waar ik al eerder werkzaam was namelijk t/m 2012.

Ik hou van het vak in de meeste facetten maar mijn grootse passie ligt bij opereren. Om samen met het team dieren te kunnen helpen van geboortepreventie tot verwijderen van tumoren. De laatste jaren heb ik veel konijntjes geopereerd en daar de nodige ervaring in gekregen.

Wat me enorm aanspreekt bij dierenkliniek ’t Ossehoofd is de grote aanwezige kennis en ervaring van de diergeneeskunde onder de dierenartsen en assistenten en de mogelijkheid om intern diergeneeskunde op hoog niveau uit te voeren door de aanwezige medische apparatuur.

U zult mij vanaf 1 december 2021 weer in de praktijk kunnen treffen.

 

Esther Hoogland

Quincent Groen

Hallo,

Ik ben Quincent Groen.

Ik ben geboren in Alkmaar op 30 april 1994. Als klein jochie van 4 jaar wist ik al helemaal wat ik wilde worden: Dierenarts! Vroeger werd mij verteld dat ik nooit dierenarts zou kunnen worden, maar ik heb hard gewerkt en ben er toch gekomen. Ik heb mijn diploma geneeskunde van gezelschapsdieren behaald in mei 2023. Ik ben dol op knagers en vogels. Ik heb thuis zelf ook een vogel en een cavia-koppeltje van 3 cavia’s. Mijn hobby’s zijn muziek en het verzamelen van edelstenen. Verder ga ik graag naar voetbalwedstrijden.

U zult mij in de praktijk vooral tegenkomen in de spreekkamer van zowel Heerhugowaard en in de (nabije) toekomst ook in Zuid-Scharwoude. Wellicht ziet u mij ook buiten de praktijk bij optredens, aangezien ik met het stedelijk harmonie orkest Alkmaar regelmatig optreed als percussionist.

Tot ziens in de praktijk(en) of erbuiten!