Oud stagiares

 

Een stage bij ‘t Ossehoofd

Dierenkliniek ‘t Ossehoofd is een door Aequor erkend leerbedrijf en biedt regelmatig stageplaatsen. Zo hebben wij doorgaans veel stagiaires in onze praktijk, die we allemaal dankbaar zijn voor hun hulp en inzet. Hieronder vind je een overzicht van voorgaande stagiaires.

Hoi!

Ik ben Dominique Marijnissen, 20 jaar en ik woon in Opmeer.
Ik zit al vanaf dat ik rechtop kan zitten op de rug van een paard. Wat heel onschuldig, voorop in het zadel, begon. Groeide uit tot het welbekende paardenvirus.
Ik heb al meerdere paarden naar het Z dressuur gereden en internationaal uitgebracht. Op dit moment heb ik nog één paard op stal. Deze merrie heb ik nu 7 jaar en heb ik zelf opgeleid. Zij loopt nu Lichte Tour en verwacht volgend jaar mei een veulentje.

Mijn ouders hebben zelf altijd paard gereden maar toen ik fanatieker werd en mijn moeder haar “top paard” overleed, zijn zij zelf gestopt. Toen mijn ouders stopte is er een andere hobby binnen geslopen. Mijn ouders hebben altijd Rottweilers gehad maar in 2007 kochten zij hun eerste stamboom Rottweiler.
Hiermee is ook onze kennel ontstaan.
Inmiddels hebben wij 16 Rottweilers rondlopen waarmee wij naar shows gaan of die wij africhten voor de IPO.
Ik zelf heb twee reuen waar ik mee train en waarvan ik er met één, over een 1/2 jaar, hoop mee te kunnen doen aan het WK africhten.

Ik heb hiervoor de opleiding Ondernemer Asiel, Pension en Kennel houden gedaan in Barneveld, deze heb ik in augustus succesvol afgerond. Omdat ik dit altijd al een interessant beroep heb gevonden en ik twee jaar geleden besloot dat ik van de paarden niet mijn werk wilde maken, ben ik deze opleiding gaan doen.

18_foto-dominique-2018-10-10-mv

 

Nina ten Wolde:

Hallo allemaal,

Mijn naam is Nina ten Wolde, ik ben 21 jaar en ik woon in Den Helder. Ik volg de MBO opleiding Paraveterinair niveau 4 op het Clusius College in Alkmaar en ik zit nu in het 3e leerjaar.
Hiervoor heb ik de MBO opleiding Dierverzorging niveau 4 gedaan en deze ook afgerond.

Tijdens deze opleiding heb ik een hoop geleerd over de omgang met en de verzorging van huisdieren en landbouwdieren.
De opleiding Paraveterinair vind ik een leerzame en uitdagende opleiding en ik vind het werken in een praktijk dan ook erg leuk.

Ik heb veel dieren overgehouden aan de stages tijdens Dierverzorging.  Ik nam er n.l. regelmatig een mee naar huis.

De afgelopen jaren hebben we een hond, katten, konijnen, cavia’s, hamsters en slakken gehad.

Mijn hobby’s zijn piano en gitaar spelen, Nunchaku (een vechtsport) en het zorgen voor mijn dieren.

Ilse Slik

Mijn naam is Ilse en ik zit nu in het examen jaar van het vmbo-kader van het Clusius College. Ik mag van 27 maart tot 7 april stage komen lopen bij het Ossehoofd. Dit vind ik erg leuk maar ook best wel een beetje spannend. Ik hou erg van dieren en heb zelf een hond en een poes. Mijn hobby is paardrijden. Na het Clusius ga ik het MBO Clusius doen in Alkmaar en wil dan ook graag iets doen met dieren en mensen. Ik hoop de komende weken veel dieren en mensen te kunnen helpen en gerust te stellen.

Groetjes Ilse.

untitledSanne Veeter

Hallo allemaal,

Mijn naam is Sanne. Ik ben 23 jaar oud en ik woon in Heerhugowaard. Ik heb een kat , een fret en, samen met mijn ouders, een paard. Hier rijd ik met veel plezier wedstrijden mee.

In mei ben ik geslaagd voor mijn diploma paraveterinair maar een baan vinden blijft lastig als net afgestudeerde. Vaak kreeg ik te horen dat ik nog te weinig werkervaring heb als paraveterinair. Ik heb wel bij verschillende praktijken stage gelopen. Naast mijn stages in Nederland heb ik ook in Engeland stage gelopen bij Pennard Vets.  Mijn eerste stage heb ik met veel plezier bij ’t Ossehoofd gelopen. Dat is dan ook de reden dat ik Mariska heb benaderd met de vraag of ik vrijwillig stage mocht komen lopen. Op deze manier hoop ik wat meer ervaring als paraveterinair op te kunnen doen. Ik zal op de donderdagen en de vrijdagen aanwezig zijn.

Tot ziens op de werkvloer!

Groeten Sanne

 

Romy Schuurman

Romy Schuurman

Hoi,

Ik ben Romy en ik ben 16 jaar. Ik wil later dierenarts worden, en om dat zeker te weten kom ik stage bij jullie lopen. Van jongs af aan wilde ik al dierenarts worden, en als me hond wat had verzorgde ik hem gelijk.  Ik heb zelf 2 honden, en een paard. En ik ben dol op dieren,  en het lijkt me leuk om ze te behandelen later. Het lijkt me leuk om jullie te ontmoeten! Tot binnenkort!

Groetjes Romy Schuurman.

Stagiaire 11 April t/m 22 April.