Paraveterinairen

Zie ook: paraveterinairen in onze kliniek.

Assitentie

Annemieke Bastiaanse

Nascholing

Goedendag iedereen,Annemieke

Ik ben Annemieke Bastiaanse en ik ben geboren in 1981. Ik heb samen met mijn man in november 2004 het huis van mijn vader gekocht hier in Heerhugowaard. Hier woon ik al mijn hele leven en uiteindelijk hebben wij het huis dus overgenomen.

We hebben nu helaas nog maar 1 poes, Pukkie, een lapjes poes van 3 jaar. Ze vindt het heerlijk als enige poes, alle aandacht voor haarzelf. Sinds september 2008 hebben wij wel aan gezinsuitbreiding gedaan, onze allerliefste hondje Jip is erbij gekomen. Dit is een black en tan Chihuahua reutje. Elke dag als ik ga werken gaat hij gezellig met mij mee en zit hij boven op kantoor de zaak te bewaken. Ook is hij met regelmaat beneden te vinden om de boel even te verkennen, jullie zijn hem vast al eens tegen gekomen. Mijn ontmoeting met ‘t Ossehoofd dateert al uit het jaar 2002. Ik heb hier toen 6 weken lang stage gelopen, dit was voor de opleiding Dierverzorging in Alkmaar. Na deze periode ben ik eerst weer even verder gaan kijken en meer ervaring op gaan doen. Ik heb diverse stages gelopen bij dierenartsenpraktijken. Ook heb ik meegekeken bij een dierenwinkel, pension, asiel, trimsalon en schapenbedrijf. Toen ik geslaagd was voor mijn volgende opleiding, Erkend dierenartsassistente/ Paraveterinair te Barneveld, heb ik hier gesolliciteerd naar een baan als dierenartsassistente. Dit met het resultaat dat ik vanaf juni 2005 twee dagen per week kon komen werken bij ‘t Ossehoofd. De andere drie dagen was ik werkzaam als schoonheidspecialiste bij Beautyfarm de Boerderij in Spierdijk. Mijn werk bij ‘t Ossehoofd is sinds maart 2007 uitgebreid naar 4 dagen in de week, vanwege het goed bevallen van beide zijden. Schoonheidsspecialiste is nu een hobby geworden. Ik hoop dat ik jullie nog lang tegen zal komen op de praktijk, maar dan wel voor de jaarlijkse vaccinatie of iets dergelijks.

Groetjes,
Annemieke

Martine de Graaf

Nascholing

_DSC0936Hallo allemaal,

 

Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Martine de Graaf. Ik ben geboren op 13 januari 1981, en sinds juni 2000 werkzaam bij Dierenkliniek
t Ossenhoofd als dierenartsassistente. Ik woon samen met Robert-Jan en mijn twee ventjes in Heerhugowaard. Wij hebben Aussie in 2017 uit Bonaire mee genomen.

Mijn werkzaamheden bij ‘t Ossehoofd zijn:

 • Hoofdassistent in de opname
 • Assisteren in de operatie kamer (o.k.)
 • Verzorgen van dieren in de opname
 • Helpen van klanten aan de balie en aan de telefoon
 • Assisteren bij consulten

Ik heb stage gelopen bij:

 • Dierenartsen
 • Schapenhouderij in de lammeren tijd (2000 schapen)
 • Dierentuin Artis in het apenhuis
 • Dierenambulance
 • Kinderboerderij
 • Dierenwinkel
 • Veehouderij (koeien) bij C&A Kay

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij:

 • Huisdier Kennis Instituut: opleiding hondentrimmen (knippen) (2004 – 2006)
 • Groenhorst College te Barneveld: driejarige opleiding tot paraveterinair (1997-2000)
 • Clusius College te Alkmaar: vierjarige opleiding dierverzorging (1993-1997)
 • Basisschool De Wiekslag (1987-1993)

Mijn hobby’s zijn stijldansen, zumba en lekker met mijn gezin iets leuks doen.
Tot ziens bij ’t Ossehoofd!

 

Mariska van Vliet

Nascholing

Foto MV voor website

Hallo!!

Mijn naam is Mariska van Vliet en ik ben geboren in 1983. Ik werk sinds juni 2004 bij Dierenkliniek ‘t Ossehoofd. Ik heb een opleiding dierverzorging gedaan op het Clusius College in Alkmaar. Daarna heb ik de opleiding Paraveterinair gedaan op het Clusius College. In mei 2005 ben ik afgestudeerd. Ik ben sinds 1999 gelukkig samen met mijn partner en in 2010 is onze dochter Lynn geboren en in 2019 onze zoon Jace. Paardrijden is mijn grote hobby en ik probeer daar, naast mijn gezin en werk, tijd voor te maken. Bij ‘t Ossehoofd kunt u mij overal vinden, maar vooral achter de balie in Heerhugowaard. Daarnaast kunt u met mij een afspraak maken als u vragen heeft over uw pup, oude hond of het gedrag van uw hond of kat. Zie ook groeiconsult of gedragconsulten.

Groetjes,
Mariska!!

a

Chantal Bos

Nascholing

Hallo allemaal,

Ik ben Chantal Bos en ik ben geboren op 19 juni 1991. Sinds oktober 2013 werk ik bij Dierenkliniek ‘t Ossenhoofd als dierenartsassistente (balie). Voordat ik bij ‘t Ossehoofd kwam heb ik in Alkmaar de opleiding tot dierenartsassistente gevolgd op het Clusius College welke ik in 2013 heb afgerond. Ik ben in 2014 in Heerhugowaard komen wonen om zo dicht mogelijk bij de kliniek te kunnen zijn. In het weekend ga ik naar huis om gezellig bij mijn familie en de dieren te zijn. We hebben daar een herdershond genaamd Rex, gerbils en ik heb zelf een konijn, Mickey. U zult mij vooral vinden achter de balie of mij heen en weer zien lopen door de praktijk. Mijn hobby’s zijn lezen, games, films, armbanden maken en kleding ontwerpen.
Ik vind het leuk om in zo’n gedreven team te werken waar er zoveel behandelingsmogelijkheden zijn. Elke dag leer ik weer iets nieuws!

 

Tot ziens bij ‘t Ossehoofd!

Groetjes,
Chantal

 

Farida de Man

Nascholing

Hallo allemaal,

Mag ik me even voorstellen? Mij naam is Farida de Man en ik ben geboren op 13 augustus 1995 in Alkmaar.
Onlangs hebben mijn vriend en ik samen een huis gekocht en hebben we kater Edwin, die als vondeling bij ‘t Ossehoofd is binnen gekomen, mee genomen. Ik kijk graag naar films en series. Ook vind ik het erg leuk om te fietsen door bossen, de Veluwe en zo dorpjes te verkennen.

Ik heb mijn opleiding tot paraveterinair gevolgd bij het Clusius College in Alkmaar. Dat was een heel logische beslissing want vanaf dat ik kon praten, wist ik al wat ik wilde namelijk bezig zijn met dieren! Mijn stage in 2014 heb ik gedaan bij ’t Ossehoofd. Ik wist één ding zeker: hier wil ik ooit werken! Dat is gelukt; sinds april 2018 ben ik hier te vinden waar ik het erg naar mijn zin heb en elke dag wat nieuws leer.

 

Tot ziens!

 

Lianda Eekels

Nascholing

Hallo allemaal,

 

Mag ik mezelf voorstellen?
Mijn naam is Lianda Eekels.
Ik ben geboren op 6 februari 1998 in Sijbekarspel. Ik woon samen met mijn ouders, zusje en broertje in Nibbixwoud.

Naast het werken in de praktijk doe ik aan voetbal.

Als vanaf de basisschool wist ik dat ik dierenartsassistente wilde worden.
Na mijn middelbare school ben ik paraveterinair gaan studeren op het Clusius College te Alkmaar.

Tijdens mijn laatste jaar heb ik mijn eindstage bij het ‘t Ossehoofd mogen lopen van november 2018 tot eind mei 2019.
Na mijn eindexamen eind mei is mij gevraagd of ik het team zou willen komen versterken vanaf juni 2019.

 

Ik leer elke dag nieuwe dingen waardoor u mij sinds kort overal in de praktijk kunt vinden. Achter de balie, de telefoon, in de opname en administratie

Tot ziens bij ‘t Ossehoofd.

Lianda Eekels

 
 
 
 
 

Tanja Piekeboer

Nascholing

Hallo allemaal!

Mijn naam Tanja Piekeboer 
Met dieren omgaan en verzorgen is mijn passie.
Sinds juli 2021 ben ik hier officieel in dienst.
Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop hier nog heel veel bij te leren!
Ik kom jullie vast eens tegen in de praktijk!

Tot dan!

Groetjes,
Tanja

Rosalie van Avezaath

Hoi!

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Rosalie van Avezaath en ben geboren op 27 april 2006. Ik begon bij ‘t Ossehoofd met een dagje meelopen. Dit is uitgegroeid tot mijn werk nu. Ik werk op de zaterdagen en in de vakanties. Ik zit op het VWO op het Huygens College.
In de toekomst wil ik graag dierenarts of bioloog worden.
Naast school zit ik op dansen, hiphop.
Ik woon met mijn ouders en mijn zus in Heerhugowaard.

Lisa Brink

Hoi,

Mijn naam is Lisa Brink en ik ben geboren in 2004 in Nieuwe-Niedorp, waar ik nog steeds woon samen met mijn ouders en 2 broers. Ook hebben wij nog een hond genaamd Girly en 2 konijntjes genaamd Emma en Nutella.

Sinds July 2023 ben ik werkzaam bij de kliniek en sinds juni 2023 heb ik mijn studie in de paardenhouderij afgerond. In september begin ik aan de opleiding paraveterinair in Amsterdam.

Mijn passie ligt bij de dieren. Van kleins af aan heb ik altijd al huisdieren gehad van honden tot vogels naar konijnen en cavia´s. In mijn vrije tijd kan je me vinden in de paardenstallen waar ik help de stallen schoon te houden.  Ook hou ik er van om lekker gek te doen met vrienden en familie en kijk ik ieder weekend naar de formule 1.

Ik kijk uit naar dit avontuur en wie weet zien we elkaar een keer op de praktijk.