Paraveterinairen

Zie ook: paraveterinairen in onze kliniek.

Assitentie

Annemieke Bastiaanse

Nascholing

AnnemiekeBeste lezer,

Mijn naam is Annemieke Bastiaanse en ik ben geboren in 1981.

Momenteel woon ik in het pittoreske Noord-Scharwoude samen met mijn zeer geliefde bejaarde Chihuahua Jip (geboren in 2008) en mijn lieve (door de dierenambulance geredde) poes Ivy, die ik sinds Februari 2024 in huis heb genomen.

Jip hebben jullie misschien al eens parmantig zien huppelen door de wachtkamer van de praktijk? Hij gaat namelijk elke dag mee naar het werk en zit dan boven de zaak te bewaken, tijdens mijn lunchpauze gaan we samen heerlijk een rondje wandelen in het park hier tegenover.

Mijn ontmoeting met ’t Ossehoofd dateert al uit het jaar 2002. Ik ben hier toen begonnen met stagelopen. Dit was voor de opleiding Dierverzorging in Alkmaar.

Na deze periode ben ik eerst verder gaan kijken en meer ervaring op gaan doen. Ik heb vooral stage gelopen bij diverse dierenartsenpraktijken. Ook heb ik meegekeken bij een dierenwinkel, pension, asiel, trimsalon en schapenbedrijf. Toen ik geslaagd was voor mijn volgende opleiding, Erkend dierenartsassistente/ Paraveterinair te Barneveld in 2005, heb ik hier gesolliciteerd naar een baan als Paraveterinair. Dit met het resultaat dat ik vanaf juni 2005 twee dagen per week kon komen werken bij ‘t Ossehoofd. De andere drie dagen was ik werkzaam als schoonheidspecialiste bij Beautyfarm de Boerderij in Spierdijk. Mijn werk bij ‘t Ossehoofd is sinds maart 2007 uitgebreid naar 4 dagen in de week, vanwege het goed bevallen van beide zijde. Schoonheidsspecialiste is nu een hobby geworden.

U zult mij niet vaak tegenkomen achter de balie omdat mijn werkzaamheden voornamelijk achter in de opname en de ok plaatsvinden. Daar zal ik mijn uiterste best doen om uw geliefde huisdier liefdevol en kundig te verzorgen en te behandelen. Deze werkzaamheden doe ik samen met de baas Dierenarts van Os. Sinds een aantal jaar werken we ook regelmatig samen op Curaçao. Hier opereren wij de orthopedische patiënten en zorgen we ervoor dat ze weer soepel door het leven kunnen. Dit zorgt er ook voor dat wij veel ervaring hebben op het gebied van knieën, heupen, ellebogen en allerhande andere gewrichten en benige delen. Het houdt het werk leuk en interessant.

Ik hoop dat ik jullie nog lang tegen zal komen op de praktijk.

Groetjes,
Annemieke

Martine de Graaf

Nascholing

_DSC0936Hallo allemaal,

 

Ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Martine de Graaf. Ik ben geboren op 13 januari 1981, en sinds juni 2000 werkzaam bij Dierenkliniek
t Ossenhoofd als dierenartsassistente. Ik woon samen met Robert-Jan en mijn twee ventjes in Heerhugowaard. Wij hebben Aussie in 2017 uit Bonaire mee genomen.

Mijn werkzaamheden bij ‘t Ossehoofd zijn:

 • Hoofdassistent in de opname
 • Assisteren in de operatie kamer (o.k.)
 • Verzorgen van dieren in de opname
 • Helpen van klanten aan de balie en aan de telefoon
 • Assisteren bij consulten


Ik heb stage gelopen bij:

 • Dierenartsen
 • Schapenhouderij in de lammeren tijd (2000 schapen)
 • Dierentuin Artis in het apenhuis
 • Dierenambulance
 • Kinderboerderij
 • Dierenwinkel
 • Veehouderij (koeien) bij C&A Kay

Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij:

 • Huisdier Kennis Instituut: opleiding hondentrimmen (knippen) (2004 – 2006)
 • Groenhorst College te Barneveld: driejarige opleiding tot paraveterinair (1997-2000)
 • Clusius College te Alkmaar: vierjarige opleiding dierverzorging (1993-1997)
 • Basisschool De Wiekslag (1987-1993)

Mijn hobby’s zijn stijldansen, zumba en lekker met mijn gezin iets leuks doen.
Tot ziens bij ’t Ossehoofd!

 

Mariska van Vliet

Nascholing

Foto MV voor website

Hallo!!

Mijn naam is Mariska van Vliet en ik ben geboren in 1983. Ik werk sinds juni 2004 bij Dierenkliniek ‘t Ossehoofd. Ik heb een opleiding dierverzorging gedaan op het Clusius College in Alkmaar. Daarna heb ik de opleiding Paraveterinair gedaan op het Clusius College. In mei 2005 ben ik afgestudeerd. Ik ben sinds 1999 gelukkig samen met mijn partner en in 2010 is onze dochter Lynn geboren en in 2019 onze zoon Jace. Paardrijden is mijn grote hobby en ik probeer daar, naast mijn gezin en werk, tijd voor te maken. Bij ‘t Ossehoofd kunt u mij overal vinden, maar vooral achter de balie in Heerhugowaard. Daarnaast kunt u met mij een afspraak maken als u vragen heeft over uw pup, oude hond of het gedrag van uw hond of kat. Zie ook groeiconsult of gedragconsulten.

Groetjes,
Mariska!!

a

Chantal Bos

Nascholing

Hallo allemaal,

Ik ben Chantal Bos en ik ben geboren op 19 juni 1991. Sinds oktober 2013 werk ik bij Dierenkliniek ‘t Ossenhoofd als dierenartsassistente (balie). Voordat ik bij ‘t Ossehoofd kwam heb ik in Alkmaar de opleiding tot dierenartsassistente gevolgd op het Clusius College welke ik in 2013 heb afgerond. Ik ben in 2014 in Heerhugowaard komen wonen om zo dicht mogelijk bij de kliniek te kunnen zijn. In het weekend ga ik naar huis om gezellig bij mijn familie en de dieren te zijn. We hebben daar een herdershond genaamd Rex, gerbils en ik heb zelf een konijn, Mickey. U zult mij vooral vinden achter de balie of mij heen en weer zien lopen door de praktijk. Mijn hobby’s zijn lezen, games, films, armbanden maken en kleding ontwerpen.
Ik vind het leuk om in zo’n gedreven team te werken waar er zoveel behandelingsmogelijkheden zijn. Elke dag leer ik weer iets nieuws!

 

Tot ziens bij ‘t Ossehoofd!

Groetjes,
Chantal

 

Farida de Man

Nascholing

Hallo allemaal,

Mag ik me even voorstellen? Mij naam is Farida de Man en ik ben geboren op 13 augustus 1995 in Alkmaar.
Onlangs hebben mijn vriend en ik samen een huis gekocht en hebben we kater Edwin, die als vondeling bij ‘t Ossehoofd is binnen gekomen, mee genomen. Ik kijk graag naar films en series. Ook vind ik het erg leuk om te fietsen door bossen, de Veluwe en zo dorpjes te verkennen.

Ik heb mijn opleiding tot paraveterinair gevolgd bij het Clusius College in Alkmaar. Dat was een heel logische beslissing want vanaf dat ik kon praten, wist ik al wat ik wilde namelijk bezig zijn met dieren! Mijn stage in 2014 heb ik gedaan bij ’t Ossehoofd. Ik wist één ding zeker: hier wil ik ooit werken! Dat is gelukt; sinds april 2018 ben ik hier te vinden waar ik het erg naar mijn zin heb en elke dag wat nieuws leer.

 

Tot ziens!

 

Lianda Eekels

Nascholing


Hallo allemaal,

Mag ik mezelf voorstellen?
Mijn naam is Lianda Eekels.
Ik ben geboren op 6 februari 1998 in Sijbekarspel. Ik woon samen met mijn ouders, zusje en broertje in Nibbixwoud.

Naast het werken in de praktijk doe ik aan voetbal.

Als vanaf de basisschool wist ik dat ik dierenartsassistente wilde worden.
Na mijn middelbare school ben ik paraveterinair gaan studeren op het Clusius College te Alkmaar.

Tijdens mijn laatste jaar heb ik mijn eindstage bij het ‘t Ossehoofd mogen lopen van november 2018 tot eind mei 2019.
Na mijn eindexamen eind mei is mij gevraagd of ik het team zou willen komen versterken vanaf juni 2019.

Ik leer elke dag nieuwe dingen waardoor u mij sinds kort overal in de praktijk kunt vinden. Achter de balie, de telefoon, in de opname en administratie

Tot ziens bij ‘t Ossehoofd.  Lianda Eekels

 
 

Tanja Piekeboer

Nascholing

Hallo allemaal!

Mijn naam Tanja Piekeboer 
Met dieren omgaan en verzorgen is mijn passie.
Sinds juli 2021 ben ik hier officieel in dienst.
Ik heb er ontzettend veel zin in en hoop hier nog heel veel bij te leren!
Ik kom jullie vast eens tegen in de praktijk!

Tot dan!

Groetjes,
Tanja

 

 

 

Rosalie van Avezaath

Hoi!

Ik zal mij even voorstellen. Ik ben Rosalie van Avezaath en ben geboren op 27 april 2006. Ik begon bij ‘t Ossehoofd met een dagje meelopen. Dit is uitgegroeid tot mijn werk nu. Ik werk op de zaterdagen en in de vakanties. Ik zit op het VWO op het Huygens College.
In de toekomst wil ik graag dierenarts of bioloog worden.
Naast school zit ik op dansen, hiphop.
Ik woon met mijn ouders en mijn zus in Heerhugowaard.

 

 

 

 

Lisa Brink

Hoi,

Mijn naam is Lisa Brink en ik ben geboren in 2004 in Nieuwe-Niedorp, waar ik nog steeds woon samen met mijn ouders en 2 broers. Ook hebben wij nog een hond genaamd Girly en 2 konijntjes genaamd Emma en Nutella.

Sinds July 2023 ben ik werkzaam bij de kliniek en sinds juni 2023 heb ik mijn studie in de paardenhouderij afgerond. In september begin ik aan de opleiding paraveterinair in Amsterdam.

Mijn passie ligt bij de dieren. Van kleins af aan heb ik altijd al huisdieren gehad van honden tot vogels naar konijnen en cavia´s. In mijn vrije tijd kan je me vinden in de paardenstallen waar ik help de stallen schoon te houden.  Ook hou ik er van om lekker gek te doen met vrienden en familie en kijk ik ieder weekend naar de formule 1.

Ik kijk uit naar dit avontuur en wie weet zien we elkaar een keer op de praktijk.

 

Roos Vreeker

Hallo allemaal,

Mijn naam is Roos Vreeker en ik ben geboren op 17 december 2002 in Heerhugowaard. Daar woon ik nog steeds samen met mijn ouders en broertje. We hebben een kleine boerderij met een hele hoop dieren, zoals kippen, eenden, duiven, konijnen, geiten en een kat.

Sinds april 2024 werk ik hier officieel als paraveterinair. Het kan zijn dat u mij daarvoor al een keer heeft gezien want ik help sinds 2019 al als zomer hulp. Ik ben in juni 2023 afgestudeerd als paraveterinair aan het Clusius College in Alkmaar.

Mijn hart ligt altijd al bij dieren en ik wist dan ook vanaf dat ik 3 jaar oud was dat ik later iets met dieren ga doen en dat is gelukt! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om paard te rijden, te kickboksen en buiten mijn dieren te verzorgen.

Tot ziens bij ‘t Ossehoofd!