Acties

Actueel

Februari: de maand van het gebit

Gebitsproblemen komen vaker voor bij honden en katten dan je denkt. Toch denkt ongeveer 90% van de baasjes dat het gebit van hun hond of kat gezond is. Last van het gebit wordt met name veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. Tandplak is een nauwelijks zichtbaar laagje bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën, dat zich voortdurend op de tanden vormt. Naarmate je hond of kat ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van de hond of kat. Klachten variëren van een slechte adem, tot het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Februari is de maand waarin extra aandacht wordt gegeven aan gebitsproblemen bij gezelschapsdieren. Ook wij doen weer mee met de maand van het gebit. U kunt op maandag, woensdag en donderdag bij ons terecht voor een gratis gebitsconsult bij paraveterinair assistente Mariska. Zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in het behandelen van gebitsproblemen, maar ook kan zij u uitgebreid uitleg geven over hoe u gebitsproblemen kunt voorkomen, of hoe u bij uw huisdier het gebit schoon kunt houden na een gebitsbehandeling. Maak gerust een afspraak voor uw huisdier, dan zorgen we er samen voor dat ook uw huisdier met een gezond gebit het jaar in gaat!

 D.L. van Os – dierenarts en lid van de werkgroep Veterinaire Tandheelkunde. Mariska is paraveterinair.

Royal Canin Urinary SO (kat) blijvend in prijs verlaagd met 10%!

Naast het blaasdieet van Hill’s (C/D) is nu ook de Urinary SO Royal Canin bij ons blijvend in prijs verlaagd!

Dit geldt voor de Royal Canin Feline Urinary SO (kat). Voor een overzicht van de prijzen: producten met inkoopvoordeel.

Injectie tegen vlooien bij de kat: terug van weggeweest

Historie

Jaren voordat nieuwe middelen als Advantage op de markt kwamen was er al lufenuron (Program). Dit middel moest maandelijks via het eten worden gegeven en bereikte via de bloedbaan de vlo en doorbrak zo de voortplanting. Voor de moeilijke pillenslikkers onder de katten was er de injectie die maar liefst 6 maanden werkte. Voor een goede en betrouwbare werking moest dit preventieve middel echter 12 maanden per jaar gegeven worden. Hoewel het middel zeer veilig is, raakte het daardoor op de achtergrond, mede door de komst van nieuwe veilige middelen als Advantage en Frontline (later verbeterd als Frontline combo)

Preventie in de wintermaanden had te weinig aandacht

Ook in de winter, als er nauwelijks vlooien lijken te zijn, elke maand een vlooien middelen toedienen, bleek voor veel eigenaren te veel gevraagd. Wel komen eieren langzamer uit in de winter, maar ook dan legt een aanwezige vlo zijn eieren. Indien de kat in deze periode niet met lufenuron behandeld wordt, kan er bij plotselinge warmte in het voorjaar toch een massale vlooien invasie plaatsvinden. De behoefte aan middelen die direct resultaat geven is dan ook groot. Met Advantage kan dit bij vlooienplagen zelfs zonder een omgevingsspray te gebruiken. Hieraan dankt dit middel dan ook zijn grote succes (klik hier voor meer info). Ook bleek het lastig lufenuron succesvol te gebruiken als de kattenbezitters die naast je wonen voor de aanvoer van veel nieuwe vlooien zorgden. Dat de injectie voor de vlo nu gelijk met de vaccinatie kan worden gegeven bleek voor veel kattenbezitters een uitkomst. Maar doordat de injectie 6 maanden later vaak niet werd gegeven, vielen de resultaten toch tegen.

Veranderende omstandigheden

Het regelmatig naar de dierenarts gaan voor een gezondheid check is in de afgelopen decennia voor veel katten bezitters veel normaler geworden. Voor een toenemend aantal katteneigenaren bewijst de preventieve gezondheidszorg voor goed behandelbare aandoeningen zoals bij hoge bloeddruknierklachten  gebitsproblemen en overgewicht steeds meer zijn waarde. Hierin past ook het gebruik van dit zeer veilige preventieve vlooienmiddel per injectie. Daarnaast kijken we door toenemende aandacht voor het milieu en het welzijn van onze katten steeds kritischer naar bestrijdingsmiddelen die onaangenaam ruiken of moeten worden gesprayd, gedruppeld of worden ingegeven. Door groeiende deskundigheid in onze praktijk van onze paraveterinairen zijn er steeds meer diensten die door hen kunnen worden afgehandeld. Denk hierbij aan chippen en gedrags-, gebits-, groei– en gewichtsconsulten. Door de groei van de praktijk en het toenemende aantal paraveterinairen is het ook veel eenvoudiger dan voorheen om uw kat even tussendoor een prikje  toe te laten dienen.

Actie: nu een prik tegen de vlo en over 6 maanden de tweede voor de halve prijs!

Uit het voorgaande mag duidelijk zijn geworden dat de injectie alleen goed werkt als deze na 6 maanden herhaald wordt. Om deze reden bieden wij de  tweede injectie, voor die eigenaren die hun kat de komende maanden laten prikken, voor de halve prijs aan. U krijgt hiervoor een tegoedbonnetje mee en u krijgt een herinneringsoproep thuisgestuurd, zodat u over 6 maanden niet vergeet één van onze paraveterinairen deze injectie te later toedienen! Neemt u wel het tegoedbonnetje mee, zodat we kunnen zien dat u nog een prik tegoed heeft. Dus als uw uw kat in de zomermaanden laat vaccineren of om andere redenen aan een van onze dierenartsen aanbiedt en gelijk een prikje tegen de vlo laat geven, krijgt u voor de halve prijs een 2e prik in de wintermaanden.

Tot slot

Een heel jaar rond vlooienbescherming door middel van 2 injecties voor de prijs van 1 injectie. Zie voor de kosten en voorwaarden de tarieven pagina.

Laat uw anti-vlooienmiddel of wormenmiddel gratis thuis bezorgen!

U kunt u anti-vlooienmiddelen gratis laten thuisbezorgen als u deze via onze webshop besteld. De prijzen van Advantage, Advantix, Stronghold, Scalibor, Milbemax, Profender, Prac-tic, of Pulvex zijn gelijk aan de prijzen welke wij aan de balie hanteren. Deze service is alleen beschikbaar voor cliënten van Dierenkliniek ’t Ossehoofd. Klant worden is simpel. Klik op ons formulier aanmelding nieuwe cliënt.

Gratis testen van ontlasting op wormen

Shit happens! En dat vooral omdat huisdierbezitters té weinig aandacht hebben voor het ontwormen van hun dier. De Europese Commissie doet een aanbeveling van 4x per jaar ontwormen, maar er zijn (helaas) nog steeds baasjes die hun dier jaarlijks of helemaal niet ontwormen wat een gezondheidsrisico voor het dier en zijn omgeving met zich meebrengt. Bent u eigenaar van een jonge hond of kat? Dan kunt u de ontlasting van uw dier gratis op parasieten laten testen als u komt voor vaccinatie! Met natief microscopisch onderzoek is gemakkelijk aan te tonen of er een grote hoeveelheid eitjes in zitten, wat inhoudt dat het dier volwassen wormen in de darmen heeft. De assistente kan dit onderzoek meestal gelijk uitvoeren én u kunt op de monitor meekijken! Klik hier voor meer informatie over microscopisch onderzoek. Indien de klant liever ontwormt dan ontlasting te onderzoeken dan wordt dit gratis verstrekt of toegediend bij de vaccinatie.

Wij kunnen u natuurlijk helpen aan effectieve en veilige wormmiddelen. Een aantal hiervan sturen wij u zonder bijkomende kosten op (zie wormmiddelen gratis thuisbezorgt). Door gedetailleerd wormonderzoek met de zogenaamde ophopingstechiek is ook een líchte wormbesmetting aan te tonen en kan tevens bepaald worden welke soorten wormen zich in de darmen bevinden. Voor deze test worden de gewone kosten in rekening gebracht. Deze test is niet nodig bij het periodiek geven van algemene wormmiddelen.

Oude acties

Waarde cheque voor nieuwe klanten

De sterkliniek keten is overgenomen door de Scandinavisch investeerder Anicura. Dierenkliniek ’t Ossehoofd is samen met een 15 tal andere klinieken niet in gegaan op het overname bod omdat dit voor de klanten en dieren geen voordeel oplevert. Deze 16 top praktijken zijn nu nog Sterkliniek maar gaan op termijn verder als Best Care Dierenartsen. Daarmee is per 2021 deze actie vervallen. Nieuwe klanten hadden bij deze actie recht op éénmalig een kennismakingskorting van €15. U kunt de cheque dus niet meer downloaden van www.sterkliniek.nl/waardecheque en deze dus niet meer meenemen tijdens uw eerste consult. De cheque  was bedoeld voor consulten en is dus niet inwisselbaar voor bijvoorbeeld sterilisaties, castraties, (dieet)voeding, medicijnen, vrij verkrijgbare artikelen en is niet te gebruiken in combinatie met andere kortingsacties. Indien u van plan was deze cheque te gebruiken werd u verzocht dit het inschrijvingsformulier op onze website www.ossehoofd.nl of webshop shop.ossehoofd.nl 

Aanbieding Hill’s R/D voer voor de hond en kat!

Augustus 2012

Wederom heeft Hill’s een actie met het R/D voer voor de hond en de kat!

Hond, 12 kg:

De normale adviesprijs van Hill’s is       € 74,00 En met de actieprijs betaalt u                € 64,95 Kat, 5 kg: De normale adviesprijs van Hill’s is      € 58,00 En met de actieprijs betaalt u               € 49,95

(De actie geldt zolang de voorraad strekt!)

Hill’s R/D Canine en Feline (voer) in de aanbieding!

Weer heeft Hill’s een actie!

Nu is het R/D voer voor de hond en de kat in de aanbieding. Hond, 12 kg: De normale adviesprijs van Hill’s is       € 64,00 En met de actieprijs betaalt u                € 55,50 Kat, 5 kg: De normale adviesprijs van Hill’s is      € 51,00 En met de actieprijs betaalt u               € 42,95

(Zolang de voorraad strekt)

Februari: maand van het gebit

Omdat het gebit van onze huisdieren meer aandacht verdient, heeft een dertigtal dierenartsen een aantal jaar geleden de ‘Werkgroep Veterinaire Tandheelkunde’opgericht. Ook dierenarts D.L. van Os is lid van deze werkgroep. ‘t Ossehoofd maakt deel uit van dit netwerk, ziet u hiervoor ook de website. Tijdens een gratis gebitsconsult wordt het gebit van uw dier goed bekeken en krijgt u uitgebreid advies over het behoud van een gezond gebit. In Heerhugowaard kunt u voor een gebitsconsult op afspraak terecht op maandag, woensdag en donderdag. Voor elk dier dat een gebitsconsult heeft gehad, hebben wij een leuk pakketje klaarliggen. Tevens willen wij nog graag onder de aandacht brengen dat de dierverzekeringen van tegenwoordig vaak gebitsverzorging in hun pakket hebben, Proteq vergoedt bijvoorbeeld eenmaal in de twee jaar een gebitsbehandeling, dus het afsluiten van een verzekering voor uw huisdier is zeker het overwegen waard. Zie ook het persbericht hieronder.

D.L. van Os – dierenarts en lid  van de werkgroep Veterinaire Tandheelkunde.

Mariska is paraveterinair.

Persbericht

Regelmatige gebitsreiniging honden en katten populair

Ook polijsten en orthodontie voor viervoeters in opkomst  Heerhugowaard, 24 januari 2010 – In Nederland besteden mensen niet alleen meer aandacht aan hun eigen gebit, maar ook aan dat van hun huisdier. Dat blijkt uit onderzoek van Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierenverzekeraar in Nederland, naar aanleiding van de Maand van het Gebit. Ten opzichte van 2008 is in 2009,  5% meer uitgekeerd aan gebitsbehandelingen bij honden en katten. Vanaf 2007 bedraagt deze stijging maar liefst 40%. Vooral een regelmatige gebitsreiniging is populair. Dit sluit aan bij de maatschappelijke trend dat honden en katten steeds meer een volwaardig gezinslid worden.   De bevindingen van de huisdierenverzekeraar worden bevestigd door dierenarts Stark. Zij is zeer geïnteresseerd in veterinaire tandheelkunde en behandelt bijna dagelijks veel patiënten met gebitsproblemen. In de praktijk merkt zij dat een goede gebitsverzorging een vast onderdeel wordt van de dagelijkse verzorging van het huisdier. “Het is nog niet zo dat iedere hond en kat een dagelijkse poetsbeurt krijgt, maar het wordt wel steeds meer gedaan. Wij stimuleren het in elk geval. Want een gezond gebit is een heel belangrijk onderdeel van een gezond huisdier.”   De top drie van meest gedeclareerde gebitsbehandelingen bij Proteq Dier & Zorg in 2009 waren:

  1. Gebitsreiniging
  2. Extracties
  3. Polijsten

Wortelkanaalbehandelingen komen ook steeds vaker voor, evenals orthodontie. Indien medisch noodzakelijk valt orthodontie ook onder de dekking. Marktleider Proteq Dier & Zorg merkt de laatste jaren dat baasjes van honden en katten bewuster nadenken over de kosten van medische zorg voor hun huisdier. In staat zijn om je huisdier goede medische zorg te geven is een onlosmakelijk onderdeel van Verantwoord Huisdierbezit. Behandelingen van honderden euro’s zijn geen uitzondering meer. Maar dat geld moet er dan wel zijn. Door het afsluiten van een ongevallen- en ziektekostenverzekering voor hond of kat is goede medische zorg gewaarborgd, zonder dat de eigenaar daardoor in financiële problemen komt.

Hills Feline C/D 5 kilo voor een actieprijs!

De firma Hills laat zich na alle prijsverhogingen van de laatste jaren nu ook een keer van de andere kant zien. De prijs van Hill’s CD (blaasgruis dieet) 5 kilo voor de kat is in de maanden september en oktober flink verlaagd. In plaats van € 49,- betaalt u slechts € 39.95!

Wij zijn ook nu in staat u deze actiezakken voor een nóg lagere prijs aan te bieden. Geen 9%  korting dus, deze maanden maar liefst 33% korting ten opzichte van de advies prijs van Hills! Hills normale advies prijs:     € 49,00 Onze normale prijs:              € 45,25 Hils actieprijs:                       € 39,95 Onze actieprijs!:                   € 36,70

De actie geldt tot minimaal 30 oktober en daarna zolang de voorraad strekt.

Juni Chipmaand 2009

De maand juni staat ook dit jaar weer in het teken van chippen en registeren van uw huisdier en wordt georganiseerd door het LICG. De zomerperiode is dé periode waarin de meeste vermissingen van huisdieren worden opgegeven en het LICG adviseert huisdiereigenaren dan ook om nog voor de zomervakantie hun huisdier te laten chippen. Zie voor meer informatie ook onze website: chippen.

Gedurende het hele jaar hebben wij zelf al een actie voor het chippen om het belang hiervan te benadrukken (zie hiervoor ook onze tarievenpagina), maar in de maand juni kunt u uw huisdier voor €20,- laten chippen door een van onze assistentes! U kunt voor meer informatie over de Juni Chipmaand ook de volgende sites bekijken:

Week van het huisdier in het teken van Samen Gezond!

Tijdens de Week van het Huisdier van 9 tot en met 17 mei 2009 brengen allerlei partijen uit de huisdierenbranche het thema “Samen Gezond” onder de aandacht. Want gelukkig kan men zelf heel veel doen om samen met het huisdier gezond te blijven. Nederland is een huisdierrijk land: 55% van alle gezinnen heeft een huisdier. Voor veel mensen is een huisdier een deel van het gezin. Wist u dat mensen met een huisdier minder vaak bij de huisarts komen? Het hebben van een huisdier is dus niet alleen erg leuk, maar meestal ook nog eens goed voor de gezondheid. Natuurlijk willen huisdiereigenaren graag samen mei hun dier oud worden. Het LICG zet in de Week van het Huisdier verschillende aandachtspunten daarvoor op een rijtje.”Samen Gezond” betekent bijvoorbeeld dat u erop let dat u geen ziekte krijgt van uw dier of dat jullie samen niet te dik worden. Het betekent ook dat u weet wat u kunt doen als u allergisch voor uw huisdier blijkt te zijn, of als uw dier een ongelukje heeft gehad. En omdat iedereen graag samen met zijn dier gezond wil blijven, is het dus hoog tijd om hierover eens wat meer informatie aan te bieden.

Sinds kort hebben wij in de praktijk gewichtsconsulten die door een van onze paraveterinairen worden verzorgd. Hierover kunt u informatie vinden op onze website, klikt u daarvoor op deze link gewichtsspreekuur. De Week van het Huisdier wordt ieder jaar georganiseerd om nog eens extra onder de aandacht te brengen dat mensen op een verantwoordelijke manier met hun huisdier om moeten gaan. Hieraan doen allerlei partijen mee, zo ook Dierenkliniek ‘t Ossehoofd. Huisdierbezitters kunnen bij ons gratis een leuk boekje van Jan, Jans en de kinderen afhalen. Hierin kunnen (toekomstige) huisdierbezitters alles lezen over hoe zij en hun huisdier(en) samen gezond kunnen blijven. Bovendien staat er ook meer informatie in over de Week van het Huisdier wedstrijd, waarin gezocht wordt naar de gouden tip om samen gezond te blijven. Inzenders maken kans op een van de ingelijste cartoons van Jan, Jans en de kinderen. Zie ook: de Week van het Huisdier.