- Algemeen
- Tarieven
- Consult tijdens openingstijden
- Consulten buiten openingstijden
- Vaccinaties per diersoort
- Vaccinatie rabiës kosten buitenland
- Chippen
- Injectie vlo
- Sterilisatie en castratie
- Implantaat als alternatief voor castratie van de reu
- Opname tarieven
- TPLO operatie
- Gebitsreiniging
- Medicijnen, diëten en dierbenodigheden
- Overige tarieven
- Verkorte prijslijst
- controle tarief
Algemeen
Algemene voorwaarden
Op behandelingsovereenkomsten zijn van toepassing de Algemene voorwaarden van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, gedeponeerd ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht onder nummer 22/2008. U kunt de Algemene Voorwaarden hier vinden.
Disclaimer
Wij streven er naar de inhoud van deze website zo accuraat en up to date mogelijk te houden. Zo worden de (meeste) tarieven dagelijks actueel opgehaald uit ons systeem. In deze disclaimer wordt uitgelegd welk voorbehoud we maken:
Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De informatie kan onjuistheden en/of typefouten bevatten. Dierenkliniek ‘t Ossehoofd staat niet in voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Evenmin garandeert Dierenkliniek ‘t Ossehoofd dat de site foutloos of ononderbroken functioneert, dan wel toegankelijk is. Iedere aansprakelijkheid voor eventuele schade – direct of indirect – ten gevolge van toegang en gebruik van deze website, wordt door Dierenkliniek ‘t Ossehoofd nadrukkelijk afgewezen.
Geen prijsopgave per telefoon
Ervaring leert dat prijsopgaven per telefoon snel misverstanden geven. Daarom verzoeken we u als cliënt al uw vragen over tarieven die u niet beantwoord ziet op deze pagina, schriftelijk via ons contactformulier te stellen. U heeft dan zwart op wit wat met u is afgesproken. Indien u het prettig vindt dan kunt u altijd hetgeen u op deze pagina heeft gevonden even schriftelijke bevestigen of overleggen met de assistente als u bij ons aan de balie komt voor afspraak of behandeling.
Uitleg tariefopbouw
Mogelijkheden
Onze praktijk kent zeer veel mogelijkheden voor behandelingen en onderzoek. Dit brengt, indien van toepassing, ook de daaraan verbonden kosten met zich mee. Het onderhouden van apparatuur en expertise is kostbaar. Nu is voor de ene patiënt natuurlijk meer tijd, apparatuur (infuuspompen, zuurstofgenerator, couveuse), ruimte (opname kosten) en expertise nodig dan voor de andere. Ook de begeleiding van de ene opname patiënt vergt veel meer tijd dan de andere. Omdat elk dier en elk geval anders is kennen we voor veel ingrepen dan ook geen standaard tarieven. Deze pagina is gemaakt om u (vooraf) een idee te geven over de kosten van een behandeling. Indien u op deze wijze voor uzelf tot een kostenraming bent gekomen raden we u aan om de op deze website opgezochte prijsinformatie vooraf, dus voor het consult of de behandeling, met ons te bespreken om misverstanden te voorkomen (zie ook de disclaimer op deze pagina). Wel kunnen we u vaak prijsvoorbeelden geven van min of meer vergelijkbare gevallen. Om misverstanden te voorkomen doen we dit bij voorkeur schriftelijk. Gebruik voor een aanvraag kostenraming het e-mailformulier. In die gevallen waarin vooraf geen goede inschatting is te maken van de kosten, is het voor u en voor ons prettig als u via een speciaal daarvoor gemaakt kaartje (het “rode” kaartje) aangeeft wat voor u de bedoeling is. Vraag hiernaar bij de balie! Wij streven naar een goede kwaliteit/prijsverhouding zonder daarbij de goedkoopste te willen zijn. Dat laatste gaat namelijk ten koste van de kwaliteit van de diergeneeskunde en leidt daarmee tot onnodige frustraties. Wel proberen we iedereen de keuzes in behandeling en onderzoek aan te bieden die passen bij hun wensen en hun budget. Aarzel dus niet om aan te geven wat uw mogelijkheden zijn. Verzekeren kan daarbij een groot voordeel zijn.
Kortingen
Door onze praktijkomvang zijn we in staat om een aantal producten extra voordelig in te kopen. Deze korting geven wij door in de verkoop prijs. (zie: producten met inkoopvoordeel). Daarnaast zult u merken dat we relatief goedkoop zijn in standaard ingrepen (tarieven sterilisatie en castratie). Dit heeft te maken met onze ruime ervaring en de goede organisatie van onze dienstverlening.
Communicatie
Een bewuste keuze is het om u naast folders ook uitgebreid via e-mail, website, nieuwsbrieven en speciaal geschreven informatie over onderwerpen te informeren. Waar mogelijk ontvangt u deze informatie al voorafgaand aan het consult of de opname van uw dier. Om de wachttijd en de kosten van het consult in de hand te houden kunt u dan ook verzocht worden uw eventuele verdere vragen via e-mail te stellen. Gebruik voor eenvoudige en korte vragen het e-mail formulier en U krijgt antwoord. Voor verdergaande vragen is er de mogelijkheid van een consult per e-mail.
Samenvattend
Kwaliteit en heldere dienstverlening tegen een prijs die bij ú past staat bij ons voorop.
Tarieven
Onze tarieven worden rechtstreeks uit onze praktijk gegevens opgehaald voor deze website en zijn dus altijd actueel. Uitgezonderd de tarieven welke met ** zijn gemerkt.
Consulten tijdens openingstijden
Een consult is een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van kennis en faciliteiten. Hier kunnen zeer veel zaken bij horen. Voorbeelden hiervan zijn:
- Het maken van een afspraak met eventuele notities van wensen of problemen.
- Het maken van een patiënten kaart in de administratie in het geval van een nieuwe klant.
- Bij een bestaande klant: het bestuderen van de al aanwezige gegevens, voorgaande consulten, vaccinatie status, het gebruik van antiparasitica, eerdere operaties, het onderzoeken van eerdere problemen.
- Bij een verwijzende klant: het bestuderen en opslaan van de gegevens van de verwijzende dierenarts.
- Het consult zelf, het onderzoek met eventueel de aanwezigheid van assistentie.
- Het consult zelf leidt vervolgens weer tot aantekeningen, facturering en financiële afhandeling.
Al deze informatie en gegevens moeten geruime tijd bewaard worden en geback-upt. Zowel voor de fiscus, als voor de inspectie als eventueel voor uzelf. Ook is dit noodzakelijk voor eventuele verwijzingen of voor de terugkoppeling naar de verzekering in het geval van een verzekerde patiënt.
Omdat consulten qua inhoud en benodigde tijd sterk kunnen verschillen, en de faciliteiten die hiervoor op de achtergrond gebruikt worden niet direct zichtbaar zijn, wordt een standaard tarief gehanteerd. Indien we dit niet zouden doen dan wordt het voor u (en voor ons) onvoorspelbaar op welke kosten u kunt rekenen. Bovendien zou er onder druk van een ‘tijdsmeter’ te weinig gelegenheid zijn om de verschillende mogelijkheden van een (moeilijke) beslissing goed door te spreken.
De kosten van het consult zijn dus onder andere afhankelijk van de gebruikte tijd van de dierenarts en assistentie. Voor een aantal zaken kunt u voor een lager tarief bij onze paraveterinaire dierenartsassistentes terecht.
Consult per email
Voor cliënten met vragen over lopende behandelingen worden in het algemeen geen kosten berekend, voor niet cliënten en nieuwe gevallen worden wel kosten berekent. Voor details zie consult per e-mail.
Consult per telefoon:
Indien u belt in de weekend- of avonddienst kan een probleem soms telefonisch worden afgehandeld. Van deze gesprekken worden notities gemaakt. De kosten van een dergelijk telefonisch consult bedragen gewoonlijk €23,14.
Consulten buiten openingstijden
Diensten zijn de zwaarste belasting van ons beroep. Als praktijk hebben we daarbij nog de unieke situatie dat u eigenlijk altijd bij ons terecht kunt. Dat betekent voor u geen gezoek met uw zieke dier, maar ook buiten openingstijden opvang op een vertrouwd adres met vertrouwde mensen die beschikken over alle gegevens van uw huisdier. De vergoeding die wij u hiervoor vragen staat in de meeste gevallen in geen verhouding tot de belasting en de gemaakte kosten. Natuurlijk zullen wij U altijd helpen indien uw dier dat echt nodig heeft. Het wordt gewaardeerd als u respect toont voor onze avond-, weekend- en nachtrust. We werken allemaal hard en lang. Bij de consulten buiten openingstijden is het goed om te realiseren dat de dierenarts apart naar de praktijk moet komen. Hierdoor neemt een consult veel langer in beslag dan een normaal consult, hetgeen u terugvindt in de prijs. Voor de behandelingen zelf hanteren wij geen verschil in nacht en dag tarieven tenzij de werkzaamheden meer tijd kosten doordat er bijvoorbeeld geen assistentie aanwezig is.
Vaccinaties
Tarieven vaccinaties
De tarieven van vaccinaties zijn exlusief de kosten voor het vaccinatie consult.
Niet alle beschikbare vaccinaties staan in dit overzicht. Om er zeker van te zijn dat alleen gezonde dieren worden gevaccineerd wordt de gezondheid van uw dier tijdens het vaccinatie consult gecontroleerd. Afhankelijk van leeftijd, historie en ras wordt aandacht besteed aan algemene zaken (algemene indruk, vacht, hart, longen, spijsvertering, urinewegen, gewicht, bewegingsapparaat) en meer specifieke zaken zoals gebit, oren en ogen. Dit lagere tarief van een vaccinatie consult is dus niet bedoeld om vragen over gezondheidsproblemen op te lossen. In dat geval wordt een gewoon consult berekend.
Vaccinaties Hond
De tarieven van vaccinaties zijn exlusief de kosten voor het vaccinatie consult.
Zie ook: zinvolle vaccinaties bij de hond elders op deze website. In overleg is het soms mogelijk pups thuis te vaccineren.
Vaccinaties kat
De tarieven van vaccinaties zijn exlusief de kosten voor het vaccinatie consult.
Zie ook: vaccinaties kat.
Vaccinaties konijn
Alleen gezonde konijnen worden gevaccineerd. Er wordt dus aandacht besteed aan bijvoorbeeld het gebit, de spijsvertering, oren en ademhaling
Een volledige vaccinatie konijn bestaat dus uit consult + VHD1-myxomatose en VHD2 (zie voor de kosten hieronder)
Zie ook “vaccinaties konijn/knaagdieren” elders op deze website.
Fret
De tarieven van vaccinaties zijn exlusief de kosten voor het vaccinatie consult.
Zie ook: “entingsadvies voor fretten” elders op deze website.
Vaccinaties en andere kosten voor het buitenland
De tarieven van vaccinaties zijn exclusief het tarief voor het vaccinatie consult.
Voor veel landen binnen en buiten de EU geldt dat uw dier tenminste geïdentificeerd moet zijn en een Europees paspoort moet hebben en ten minste 28 dagen voor vertrek gevaccineerd moet zijn voor rabiës. Voor een aantal landen gelden uitgebreide bepalingen. Zie ook de uitgebreide informatie hierover elders op deze website.
Een paspoort voor uw hond verstrekken is sinds 1 nov 2021 alleen mogelijk als deze een chip heeft en u zich heeft laten registreren bij de overheid als dierhouder (zie ook https://www.rvo.nl/dieren-houden/identificatie-en-registratie-dieren/honden)
Chippen
Zie ook informatie over chippen elders op deze website. Chippen is sterk aan te raden voor alle katten en en verplicht voor katten en honden die naar het buitenland gaan (zie ook: “veilig op reis met uw huisdier” elders op deze website).
Sinds 2013 moeten alle honden die geboren worden verplicht gechipt en geregistreerd zijn om misstanden in de honden handel tegen te gaan. Zie ook de informatie over de aanschaf van een jonge hond. . De prijs van het chippen is inclusief de kosten voor administratieve afhandeling en inschrijving in de NDG. N.B. Van inschrijving in “gratis” databanken zijn wij geen voorstander omdat hier geen rechten aan kunnen worden ontleend en de informatie dus ineens verdwenen kan zijn.
Injectie tegen de vlo (6 maanden werkzaam)
Kort samengevat zorgt de injectie ervoor dat de vlo onvruchtbaar wordt, zodat zij zich niet meer kan voortplanten en een behandelde kat geen vlooienplaag meer kan veroorzaken. Door de injectie worden de vlooien echter niet gedood. Zijn er bij de start van de behandeling vlooien, dan wordt het gebruik van een adulticide middel, zoals Advantage (of Stronghold of Bravecto alleen op recept), geadviseerd zodat de kat volledig vlo vrij is. De injectie is ideaal voor katten met een vlooienallergie! De injectie werkt alleen goed wanneer deze na 6 maanden herhaald wordt. Om deze reden krijgt u bij ons de tweede injectie voor de halve prijs en krijgt u hiervoor een herinneringsoproep thuisgestuurd, zodat u over 6 maanden niet vergeet één van onze paraveterinairen de injectie te laten toedienen!
Sterilisaties en castraties
De prijs van deze ingreep is gebaseerd op de narcose en nazorg/bewaking voor jonge gezonde honden en katten. De gebruikte intraveneuze narcose methode is voor deze patiëntgroep veilig. Dit heeft zich uitgebreid in de praktijk bewezen. De tarieven zijn inclusief informatie vooraf, onderzoek bij opname, dagopname, de normale nazorg en het verwijderen van hechtingen na 10 -14 dagen. Voor een aantal rassen is het verstandig te kiezen voor extra veiligheid in de vorm van aangepaste narcose en bewaking (zie ook “chirurgie en narcose” ). Terecht verwijzen praktijken bij narcose in deze gevallen naar klinieken zoals ’t Ossehoofd, waar wel de mogelijkheden en de ervaring is om deze dieren verantwoord in narcose te brengen. De extra zorg bij deze rassen, die samen gaat met deze zorgvuldige narcose en bewaking, brengen natuurlijk wel wat extra kosten met zich mee. Denk hierbij aan katten met HCM risico’s, korte luchtwegen (Perzen), andere reactie op standaard narcose (Oosterse kortharen), erg kleine honden (bijv. Chihuahua) of honden met vernauwde luchtwegen (Engelse Bulldog etc) en oude dieren. Indien gewenst kan deze extra bewaking natuurlijk aan iedere hond of kat worden gegeven.
Kat
Zie ook: “de poezenpil of steriliseren” en “castratie kater“.
Hond
De begrippen castratie en sterilisatie worden vaak door elkaar gehaald, terwijl ze toch heel verschillend zijn.
Klik hier voor het misleidende begrip sterilisatie.
Een aantal rassen vragen om aangepast narcose tijdens de sterilisatie
Kortsnuitigen
Een aantal van de kortsnuitige rassen (bijvoorbeeld de Franse en de Engelse Bull) hebben door de bouw van neus keel en luchtpijp een belemmerde ademhaling. Dit vraagt om extra aandacht in de narcose
Extra kosten voor aangepaste narcose 22 tot 55 euro
Toybreeds
Ook de zeer kleine rassen vragen om extra aandacht in de narcose. Deze zeer kleine honden koelen snel af en zijn minder in staat om hun bloedsuiker op peil te houden.
* verwarmd waterbed systeem en verwarmde ademhalingsgassen.
* voorafgaand aan de operatie een kleine maaltijd thuis (dus niet nuchter houden!) en een glucose infuus.
* extra bewaking gedurende het hele narcose proces.
Kosten sterilisatie castratie
Kosten sterilisatie Toybreed € 376,83
Kosten sterilisatie van een “gewone” gezonde jonge reu of teef‘
Kosten implantaat als alternatief voor castratie
Lees hier over het verschil tussen een implantaat en en castratie
(NB Hier behoren de kosten van een consult nog bij maar het kan bijvoorbeeld in combinatie met een vaccinatie en vaccinatie consult)
Konijn
Zie ook “sterilisatie/castratie” elders op deze website.
Sterilisatie vrouwtjes konijn: Een veilige sterilisatie van een konijn wordt net als bij de hond en kat sterk bepaald door de narcose methode. Onze gas narcose in combinatie met een via oor of poot infuus toegediende narcose is zeer veel veiliger als de veelal toegepaste intramusculaire narcose. In onze prijs is tevens inbegrepen een nabehandeling met verschillende medicijnen de darmfunctie na narcose snel wordt hersteld en daarmee SAS wordt voorkomen.
Cavia, chinchilla, rat
Fret
Zie ook: “castratie bij een mannetje” en “castratie bij het vrouwtje“.
Opname tarieven
Hospitalisatie tarieven per dag
Overige tarieven bij hospitalisatie
–
Klikt u hier voor een aantal rekenvoorbeelden van een huisdier die moet worden opgenomen.
TPLO operatie (knie operatie)
De TPLO techniek is een operatietechniek die in de diergeneeskunde gebruikt wordt bij voorste kruisbandproblemen. Omdat chirurgie maatwerk is (zie ook de pagina chirurgie) is het onmogelijk om een exacte prijs weer te geven van operaties. Er zijn vele factoren die de uiteindelijk prijs bepalen. Het is wel mogelijk om een richtlijn te geven.
Veel gevraagde tarieven voor standaard handelingen door de dierenarts
a
Veel gevraagde tarieven voor standaard onderzoek
Bloedonderzoek
De tarieven zijn exclusief de kosten voor een (kort) consult.
Urine onderzoek
Feces onderzoek
Echo onderzoek
Algemeen echo onderzoek (exclusief kosten voor consult en evt. sedatie)
Afhankelijk van het type onderzoek, metingen en dergelijke varieert de duur van het onderzoek van 3 tot 18 minuten.
Röntgen onderzoek
Algemeen röntgen onderzoek (exlusief kosten voor consult en eventuele sedatie). Zie ook röntgen diagnostiek. Sinds 2009 beschikken we over digitale röntgen.
De voorheen analoge foto’s worden op de praktijk bewaard (zie ook: “eigendom foto’s“). Desgewenst kunt u een digitale versie krijgen van deze foto’s. De originele digitale bestanden (dicom/NX) zijn te groot om te mailen en zonder speciale software niet te beoordelen. Indien u dit wenst kan dit op CD worden gezet, kosten hiervan zijn € 4,50. U kunt via email kosteloos een JPG afdruk van de foto opgestuurd krijgen. De tarieven zijn inclusief beoordeling van foto’s door onze dierenartsen. Beoordeling van officiële elleboogdysplasie (ED) en heupdysplasie (HD) foto’s moet gebeuren door externe instanties. Deze kosten zijn niet inbegrepen. Voor het maken van foto’s geldt een basis tarief. Dit zijn de kosten voor de röntgensessie, archivering en beoordeling.
Specifieke röntgenonderzoeken, HD, ED, tandontwikkeling
Bij deze tarieven voor specifieke onderzoeken worden geen aparte kosten voor consult gerekend. Deze onderzoeken zijn inclusief verklaring. Hiertoe dient het dier wel gechipt te zijn!
Verkorte prijslijst