Stage

Lijkt het je leuk om stage bij ons te komen lopen? Vul dan onderstaand formulier in! Let op: gezien het grote aanbod van stagiaires en ons streven duurzaam te ondernemen, nemen we alleen stagiaires aan uit Heerhugowaard of de Langer dijker gemeenten!

Klik  hier  voor meer informatie over het stage lopen
9 redenen om (niet ☺) te gaan werken in een dierenartsenpraktijk!

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 3 bestanden uploaden.
max 3 bestanden

9 redenen om (niet ☺) te gaan werken in een dierenartsenpraktijk

Overwegingen om stage te gaan lopen of te gaan werken in een dierenartspraktijk

Dieren zijn belangrijk voor veel mensen. Ze brengen gezelligheid, zijn nuttig (geleidehonden) en kunnen zich ontwikkelen tot volwaardige huisgenoten. De eigenaar geeft zorg, aandacht en liefde en wat de eigenaar niet kan op gebied van gezondheidszorg, doet de dierenarts.  Maar hoe is dat, werken bij een dierenartspraktijk? En wat komt er nog meer bij kijken om een dier gezond te krijgen en te houden? Wat voor beeld heb jij van het werken bij een dierenartspraktijk en hoe reëel is dat beeld.

9 Mythes op de korrel genomen

  1. Dieren knuffelen
    Natuurlijk is het goed om altijd liefdevol om te gaan met dieren maar niet alle dieren willen door een vreemde geknuffeld worden. Veel dieren zijn niet blij als ze bij de dierenarts op de tafel staan en sommigen zijn ook gewoon bang. Om deze dieren toch te kunnen behandelen is lichte ‘dwang’ nodig, dat wil zeggen dat het dier op een bepaalde manier moet worden vastgehouden of dat er op een bepaalde manier mee moet worden omgegaan om het te kunnen behandelen.
  2. Goed salaris
    Kijk gerust eens naar de CAO Dierenartsen en Paraveterinairen. Het salaris is maar heel gewoontjes. Hou je van dure vakanties, mooie spullen en lekker uitgaan, kortom een leven in luxe, dan zul je een ander beroep moeten kiezen.
  3. Pauzes
    Even rustig de tijd om je boterhammetje te eten of op tijd weg om naar de sportschool te gaan, is er vaak niet bij. Operaties kunnen niet worden onderbroken en spoedgevallen moeten worden behandeld. Een helpende hand bieden bij de consulten gaat ook gewoon door. Dieren kunnen 7 dagen per week 24 uur per dag ziek worden en dan moeten de dierenarts en assistentes klaar staan. Dieren hebben ’s avonds hulp nodig, in het weekeinde en soms ook ’s nachts.
  4. Honden uitlaten
    Honden die op de praktijk in de opname zitten zijn vaak te ziek om echt uitgelaten te kunnen worden. Het blijft meestal bij een klein wandelingetje naar het grasveldje naast de praktijk voor een plasje waarbij jij behalve de hond, ook de infuusfles in je handen hebt.
  5. Geen administratie
    Het behandelen van dieren brengt heel veel administratie met zich mee. Welke medicijnen, welke sterkte en hoe vaak? Welke operatie of ingreep, hoe is die verlopen en wat is de nazorg? Temperatuur, pols, hartslag, infuussnelheid, álles wordt genoteerd. Bovendien zijn er veel wettelijke regels waar een dierenartspraktijk aan moet voldoen. Alles in het belang van het dier en ter informatie van de eigenaar.
  6. Geen contact met moeilijke mensen
    Ja, dat dacht je! Mensen zijn vaak heel intens bij hun dier betrokken en als dat dier ziek is, is de eigenaar daar ook een beetje ziek van. Emotionele mensen reageren totaal anders dan mensen die goed in hun vel zitten. Bovendien kosten behandelingen geld en dat wil ook nog weleens een moeilijk punt zijn.
  7. Een prettige stressvrije werkomgeving
    De diergeneeskunde is een prachtig vak en het kan behalve veel vreugde ook emoties als verdriet met zich meebrengen. Als dierenarts doe je alles om het voor het dier goed te maken maar soms is er gewoon niets meer. En soms voel je je een beetje ziek omdat het dier ziek is en ga je doodmoe naar huis. Dit geldt voor ons hele betrokken team.
  8. Schoonmaken is maar af en toe nodig
    Dieren brengen een hoop haar en vieze pootjes met zich mee. En dan nog maar niet gesproken over braaksel, diarree, bloed, urine, ontlasting en een écht vieze operatiekamer na afloop.
  9. Chocolade en taart van blije klanten
    Ja, dat is wel waar! Eigenaren zijn vaak ontzettend blij dat hun dier als hun dier goed geholpen is en laten dit vaak blijken door ons team te trakteren op chocolade en taart.

Schrikt deze informatie je niet af en wil je nog steeds stage bij ons lopen? Dan ben jij de kanjer die bij ons team de handen uit de mouwen kan steken!

zie ook informatie over het stage lopen