Nieuwsbrief Oktober 2015

 

Wist u dat?

  • …onze praktijkkat Sam eindelijk een goed thuis heeft gevonden?
  • …wij op 31 Oktober een Open Doe Dag organiseren in onze praktijk in Heerhugowaard?
  • …op onze voorgevel borden zijn aangebracht waardoor wij ook als Sterkliniek herkenbaar zijn? Dit maakt het gebouw ook gemakkelijker te vinden en te herkennen.
  • …Sterkliniek Dierenartsen een eigen voer heeft ontwikkeld? Wij hebben het getest en goed bevonden, het staat nu in ons schap!
  • …de webshop inmiddels zover is dat deze door geïnteresseerden gebruikt kan worden? Na inloggen zijn de namen van uw dieren zichtbaar, evenals eerder afgenomen medicijnen en andere producten die vrij mogen worden verkocht. Zo kunt u ook zoeken naar een product dat uw huisdier voorheen heeft gebruikt en deze bestellen.

 

Open Doe Dag!

Zaterdag 31 Oktober, 10:00 – 17:00
Berckheidelaan 8 Heerhugowaard

Zaterdag 31 oktober 2015 is het zo ver, dan houdt Dierenkliniek ‘t Ossehoofd een Open Doe Dag!

Als klant kent u natuurlijk onze wachtruimte en vaak een van de spreekkamers. Onze kliniek bevat uiteraard veel meer ruimten. Op onze Open Doe Dag stellen wij al onze faciliteiten open voor het publiek. U kunt een kijkje nemen in de operatiekamer, die overigens grote gelijkenissen vertoont met een operatiekamer in Ziekenhuizen voor de mens. Er staat een autoconclaaf voor het steriliseren van operatiegereedschap en er is apparatuur die bloeddruk, hartslag, saturatie en temperatuur registreert tijdens een operatie. Dieren worden net als mensen geïntubeerd en beademd. En dan zijn er nog de kasten en laden met ontelbare benodigdheden voor een operatie zoals hechtmaterialen, tangen, messen, botplaten en -schroeven.

Dieren die worden opgenomen worden ondergebracht in kooien in de opnameruimte. Elke kooi en elk ligbed voor honden is voorzien van een eigen camera zodat de eigenaar zijn dier vanuit huis kan zien en volgen. Een geruststellende gedachte. Onze digitale röntgenapparatuur is snel en modern: geen gesjouw met platen meer en de foto’s zijn meteen op het beeldscherm te zien. Wij laten u tijdens de Open Doe Dag meerdere röntgenopnames zien en geven ook uitleg over wat u precies ziet.

Tijdens de Open Doe Dag kunt u ook kennismaken met de wondere wereld van de echo-apperatuur: voor de leek produceert die een wazig beeld in vele grijstinten maar een dierenarts kan daarin zien wat er met een dier aan de hand is. Kijk mee over de schouder van de dierenarts en ontdek deze wereld. Hoe ziet de lever eruit, wat en waar is de maag en zie het kloppen van een hart.

De dierenarts hecht als een razende maar is dat werkelijk zo gemakkelijk als het eruit ziet? Neem zelf naald en draad ter hand en test uw vaardigheden!

Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Op het Berckheideplein staat een springkussen, er zal geschminkt worden, er is een speurtocht door de praktijk en ze kunnen een ‘diploma’ halen na het beantwoorden van de vragen die overal in de praktijk gesteld worden. Hieruit wordt een winnaar getrokken die een dagje stage mag lopen bij ‘t Ossehoofd!

U kunt uw voorkeur aangeven via de button Aanmelding Open Dag in het hoofdmenu op de website, maar dit is niet noodzakelijk. Wel krijgt u er een extra kleinigheidje voor bij binnenkomst op de open dag. Kom de 31e vooral even binnen als u in de gelegenheid bent. Wij zorgen voor een hapje en een drankje.

Onze dierenartsen en assistentes zijn van harte bereid uw (vele) vragen te beantwoorden.

De eerste 100 bezoekers van onze Open Dag ontvangen een leuk presentje.

Voor de flyer en het gehele programma, klik hier.

Wij hopen u te zien op 31 oktober!

Het team van Dierenkliniek ‘t Ossehoofd.

 

Veilig naar de dierenarts._DSC0898

Kunt u uw reismandje niet meer vinden? Heeft u hem laatst nog uitgeleend maar nog niet teruggekregen? Of is uw oude, iets versleten reismand niet bestand tegen een grote, sterke, onwillige huistijger en vreest u voor een succesvolle ontsnappingspoging?

Kom dan bij ons een reiskooitje lenen!

Wij hebben in beide vestigingen diverse onverwoestbare metalen kooitjes om deze aan u te kunnen uitlenen tegen een kleine borg.
Deze service wordt u gratis aangeboden. Het kost u dus niets. De borg krijgt u bij het intact retourneren van de kooi dus weer volledig terug. Wij doen dit graag om onze klanten een handje te helpen wanneer zij om welke reden dan ook bij ons langs willen komen. Het kost u een extra ritje, maar bespaart u en uw dier mogelijk een hoop ellende!

 

Trimmen van huisdieren op de praktijk

Het is voor veel mensen onbekend, maar ook het trimmen van uw huisdier is bij ons op de praktijk mogelijk als deze niet goed te trimmen is wegens bijvoorbeeld onhandelbaarheid.  Dit is soms ook praktisch wanneer honden of katten toch een roesje nodig hebben. Hoewel trimsalons beweren huisdieren ook onder een roesje te kunnen trimmen, zijn zij hier niet voor gekwalificeerd. Het toedienen van een zogenaamd roesje is namelijk vergelijkbaar met een lichte narcose voor een operatie en er moet voorzichtig met narcose worden omgegaan. Een dierenarts heeft minimaal zes jaar gestudeerd voor hij een roesje mag geven. Een trimmer wordt hier niet voor opgeleid en het is wettelijk ook niet toegestaan.

Onze paraveterinair Martine heeft na haar studie de tweejarige opleiding trimmen succesvol afgerond en trimt bij ons met of zonder roesje. Na jarenlange ervaring met narcose bij ons in de praktijk kan zij een dier nauwkeurig in de gaten houden tijdens een licht roesje, waarbij er altijd een dierenarts klaarstaat indien er complicaties zouden optreden. Veiliger dan dit kan het niet en dat is dan ook waar wij voor gaan. Daarnaast kan het trimmen ook altijd gecombineerd worden met bijvoorbeeld het geven van een chip, een vaccinatie of zelfs een gebitsreiniging.

Dus schroom niet en vraag ernaar bij onze praktijk! Heeft u een lastige kat die toch echt aan een onderhoudsbeurt toe is, of een hond die bij de trimsalon onhandelbaar wordt? Wij kunnen u helpen. Let op: Wij doen alleen het noodzakelijke trimwerk, het scheren en simpel bijknippen van de vacht van uw lastige of angstige hond of kat. Wij trimmen geen showdieren.

 

Sterkliniek Dierenartsen: voer

Een goede gezondheid begint met de juiste voeding.
Omdat velen door de bomen het bos niet meer kunnen zien hebben de Sterkliniek Dierenartsen een eigen voer ontwikkeld. Het is verkrijgbaar in de prettige gebruiksvorm van brokken, voor gezonde huisdieren én als dieet voor honden en katten met een speciale voedingsbehoefte.

Ook bij onze praktijk is dit voer verkrijgbaar. De kosten liggen tot enkele tientallen procenten lager dan de bekende A- merken!

Door de grootte van het samenwerkingsverband is het mogelijk om zelf diervoeding te laten produceren en hierdoor vallen veel kosten weg. Op deze manier kunnen wij u een goede voeding voor uw huisdier aanbieden met een zeer gunstige prijs/kwaliteits-verhouding en zo een steentje bijdragen aan de gezondheid van uw huisdier.

Voor de kleine verpakkingen geldt dat als u niet tevreden bent u de aangebroken verpakking terug mag brengen en u mag dan voor de waarde van dat voer bij ons nieuw voer meenemen.
Voor de grote verpakkingen geldt dat elke elfde zak gratis is. Dit wordt bijgehouden in ons nieuwe computer systeem, waarbij u uw aankopen ook via de webshop kunt raadplegen. Zo kunt u zelf bijhouden hoeveel verpakkingen u al heeft gekocht en bijvoorbeeld hoe lang u met een zak doet. Voor meer informatie over de webshop, klik hier.

Hier de link naar onze webshop en het Sterklinieken voer.

Dier gevonden, wat nu?

Het kan u zomaar overkomen. U vindt op straat een dier dat om wat voor reden dan ook hulp nodig heeft. Misschien is het gewond, verdwaald of verstrikt. Net zoals je bij hulpbehoevende mensen verplicht bent hulp te bieden, is het bieden van passende hulp ook verplicht bij dieren. Maar wat doe je vervolgens met de kosten?

Wettelijk is het simpel geregeld. De kosten zijn voor u, de vinder. Wel kunt u deze kosten uiteraard verhalen op de eigenaar van het dier, zodra deze gevonden wordt.

Wij begrijpen dat dit geen aantrekkelijk idee is. Desondanks zijn er gelukkig veel mensen die ook met deze kennis een bezoek aan de dierenarts brengen met andermans dier. Het is in niemand zijn belang om u in de financiële problemen te brengen, dus dierenartsen gaan hier vaak soepel mee om. Ook wij als praktijk leveren regelmatig een eigen bijdrage die vaak in de honderden euro’s loopt. Het is altijd prettig als de vinder hier begrip en waardering voor heeft.

Een andere optie is het bellen van de dierenambulance. Deze kan u helpen door tips te geven over het (gewonde of gevonden) dier en kan besluiten het dier van u over te nemen zodra zij ter plaatse zijn. Maar ook de dierenambulance moet zich houden aan bepaalde regels. Zij mogen een kat niet meenemen omdat hij er oud en krakkemikkig uitziet.

Een gemakkelijke oplossing om dit soort problemen te voorkomen is het chippen en registreren van uw kat of hond. Dit kan voorkomen dat anderen (terecht of minder terecht) zorgen besteden aan uw huisdier als deze gewond is of de indruk geeft verdwaald te zijn. Dit kan daarbij ook veel kosten voorkomen!

Kortom: Mogen uw katten buiten? Dan hoort chippen daarbij.

 

De webshop!

Een tijd geleden zijn wij begonnen met het opbouwen van de webshop. Maandenlang zijn ons ICT-team, Laura en dierenarts van Os hier mee bezig geweest. Er werd een idee gevormd, er werden functies toegevoegd en producten ingevoerd en aangemaakt, waarbij we nu vol trots aankondigen dat het eindelijk tijd is voor de testfase!

In grote lijnen functioneert de webshop naar behoeven U kunt online producten bestellen zoals voer, vlooienmiddel, ontwormingsmiddelen en nog veel meer! Ook medicijnen waar u eerder een recept voor heeft gekregen kunt u opnieuw bestellen bij onze webshop: Deze medicijnen komen alleen bij het juiste huisdier in beeld dankzij een slimme koppeling aan de patiëntenkaart.

Omdat wij veel kleine handigheidjes toepassen, kunnen er nog fouten in het ingewikkelde systeem optreden. Daarom beginnen we voorzichtig met de testfase en vragen wij u om het eens te proberen. Ga naar onze website en probeer te bestellen; indien nodig helpen wij u hier telefonisch bij. Aarzel ook niet om het ons te melden indien er iets niet goed werkt of er ergens kleine onzuiverheden zijn. Wij lossen dit graag op!

Probeert u het eens en bestel voortaan uw producten via de webshop!

Klik hier om naar de webshop te gaan.

 

 

Dierenartsen D.L. van Os K.M. Schoorstra-de Jager S.A.H. Laagland Winder O.W.Berkhemer 

Dierenkliniek ‘t Ossehoofd Heerhugowaard Berckheidelaan 8 1701 VG Heerhugowaard Tel. 072-5744959 Fax: 072– 5726455

Dierenkliniek ‘t Ossehoofd Zuid-Scharwoude Voorburggracht 228 1722 GE Zuid-Scharwoude Tel. 0226-313872 Fax: 072– 572645